Malinovo-čokoládové šálky

Valentýnské mlsání? Zkuste malinovo-čokoládové šálky

Valentýn jedni zavrhují, druzí vyznávají, ale ruku na srdce – když 14. února své drahé polovičce nic nedopřejete, tak jí či jemu radost rozhodně neuděláte. Přáníčka s plyšovými medvídky jsme nechali někde v pubertě v devadesátkách a letos si uděláme snadný bezlepkový dezert. Na zítřek se vám bude určitě hodit. Doslova si ho zamilujete 🙂

Ingredience (na 5-6 porcí):

Na čokoládové šálky
6 hliníkových nebo nepřilnavých papírových formiček na muffiny (na jedno použití),
200 g čokolády na vaření.

Čokoládovo-malinová pěna
150 g zmrzlých malin,
50 g krystalového cukru,
200 g čokolády na vaření,
300 g smetany ke šlehání OLMA.

Na zdobení
čerstvé maliny,
práškový cukr.

Postup:

  1. Nejprve si připravte čokoládu na šálky. Ve vodní lázni rozehřejte 160 g čokolády. Směs by neměla být příliš horká, ale tak akorát, aby byla lehce tekutá. Do rozehřáté čokolády přidejte 40 g čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí.
  2. Všechny hliníkové či papírové šálky naplňte do necelé poloviny čokoládou a následně formičky naklánějte tak, aby se čokoláda rozlila po celém povrchu. Zbylou čokoládu nechte okapat do mísy. Čokoládové šálky dejte na talíř dnem vzhůru a dejte alespoň na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
  3. Mražené maliny dejte do kastrůlku, posypte cukrem a vařte zhruba 10 minut. Směs proceďte a nechte vychladnout.
  4. Dalších 200 g čokolády rozehřejte. Vlijte do ní malinové pyré. Nechte trochu zchladnout.
  5. Vyšlehejte šlehačku. Dvě lžíce vmíchejte do čokoládovo-malinové směsi. Pak tuto směs lehce a pozvolna vmíchejte do hotové šlehačky.
  6. Vyndejte čokoládové šálky a opatrně odtrhejte muffinové formičky.
  7. Šálky vyplňte čokoládovo-malinovou pěnou, ozdobte malinami, posypte práškovým cukrem a ihned podávejte.
Bezlepkové slané pagáčky

Sladkostí je docela dost... Pro změnu můžeme vyzkoušet upéci něco slaného, například slovenské bezlepkové máslové pagáčky. Příp

Bezlepkové slané pagáčky