bezlepková nádivka

Bezlepková nádivka

Nádivka k Velikonocům zkrátka patří. A my, celiatici, si ji nemusíme odpírat! Pojďte si ji s námi připravit 🙂

Ingredience:
2 Česká vejce vel. M,
1 střední cuketa,
2 stroužky česneku,
50 g kukuřičné strouhanky,
100 g uzeného masa,
3 hrsti nasekaného čerstvého špenátu, petrželky, jarní cibulky a pažitky,
3 malé brambory,
olej na vymazání,
sůl a pepř,
2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemno, osolte a nechte 5 minut odpočinout. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.
  3. Maso nakrájejte na drobné kostičky a nasucho na pánvičce osmahněte.
  4. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky dejte do větší mísy.
  5. K žloutkům přidejte vyždímanou cuketu, prolisované stroužky česneku, osmahnuté maso a nasekaný čerstvý špenát, jarní cibulku, petrželku a pažitku. Promíchejte, přidejte kukuřičnou strouhanku a kypřící prášek, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Do směsi zlehka vmíchejte vyšlehané bílky.
  7. Zapékací mísu na nádivku vymažte olejem. Brambory oloupejte a nakrájejte na co nejslabší kolečka. Těmi vystelte dno zapékací mísy. Přidejte směs na nádivku, zarovnejte a dejte na 35 minut zapéct do trouby.
Bezlepkové mrkvové cupcakes

Cupcake, malý rozkošný dortíček s lahodným krémem navrchu. Pokud chcete vyzkoušet elegantní, sladkou, lahodnou jednohubku,...

Bezlepkové mrkvové cupcakes
Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? N

Bezlepkové škvarkové pagáčky