Bezlepková nádivka

Nádivka k Velikonocům zkrátka patří. A my, celiatici, si ji nemusíme odpírat! Pojďte si ji s námi připravit 🙂

Ingredience:
2 Česká vejce vel. M,
1 střední cuketa,
2 stroužky česneku,
50 g kukuřičné strouhanky,
100 g uzeného masa,
3 hrsti nasekaného čerstvého špenátu, petrželky, jarní cibulky a pažitky,
3 malé brambory,
olej na vymazání,
sůl a pepř,
2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemno, osolte a nechte 5 minut odpočinout. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.
  3. Maso nakrájejte na drobné kostičky a nasucho na pánvičce osmahněte.
  4. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky dejte do větší mísy.
  5. K žloutkům přidejte vyždímanou cuketu, prolisované stroužky česneku, osmahnuté maso a nasekaný čerstvý špenát, jarní cibulku, petrželku a pažitku. Promíchejte, přidejte kukuřičnou strouhanku a kypřící prášek, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Do směsi zlehka vmíchejte vyšlehané bílky.
  7. Zapékací mísu na nádivku vymažte olejem. Brambory oloupejte a nakrájejte na co nejslabší kolečka. Těmi vystelte dno zapékací mísy. Přidejte směs na nádivku, zarovnejte a dejte na 35 minut zapéct do trouby.
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Rychlá domácí paštika na 3 způsoby

Existuje mnoho receptů na domácí paštiky a každý milovník kulinárního umění by tuto lahůdku určitě...

Rychlá domácí paštika na 3 způsoby