Mrkvové cupcakes1

Bezlepkové mrkvové cupcakes

Cupcake, malý rozkošný dortíček s lahodným krémem navrchu. Pokud chcete vyzkoušet elegantní, sladkou, lahodnou jednohubku, je náš bezlepkový recept to pravé ořechové! A když pravé ořechové, pak k této lahůdce použijeme výborné pekanové ořechy.

Na těsto potřebujeme:

  • 2 hrnky bezlepkové mouky, která obsahuje xanthanovou gumu
  • lžička jedlé sody
  • 1½ lžičky bezlepkového kypřícího prášku
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ¾ hrnku krystalového cukru
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve (cca 270 g)
  • ½ hrnku oleje
  • 4 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku nasekaných pekanových ořechů

Na polevu potřebujeme:

  • 230 g mascarpone
  • 115 g změklého másla
  • ¼ lžičky soli
  • 4 hrnky moučkového cukru
  • 1½ lžíce nasekaných pekanových ořechů
  • mletou skořici na posypání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, mletou skořici, sůl a oba cukry. A pořádně promíchejte.
  2. Do směsi přidejte mrkev a těsto opět promíchejte. Uprostřed udělejte důlek.
  3. V menší misce smíchejte olej, vejce a mléko. Vlijte do suché směsi a vypracujte těsto. Přimíchejte pekanové ořechy.
  4.  Připravte si formu na cupcakes, vyložte papírovými košíčky a naplňte je ze ¾ těstem.
  5. Dejte péct na 20 minut. Mezitím si připravte polevu. Ve vyšší nádobě rozmixujte mascarpone s máslem a pozvolna přisypávejte cukr.
  6. Polevou naplňte zdobičkou a ozdobte vychladlé cupcakes. Posypte skořicí a pekanovými ořechy.

Ať vám naše košíčky prosvětlí den a přejeme dobrou chuť!