vajíčkový salát

Jarní recept: vajíčkový salát s restovanou kukuřicí

Pro první plnohodnotný jarní den jsme si připravili také jarně laděný recept na vajíčkový salát s restovnaou kukuřicí. Pěkně si ho vyzkoušejte, protože si tipneme, že zhruba za týden a něco se vám bude náramně hodit 🙂

Ingredience:
1½   hrnku konzervované kukuřice,
lžíce olivového oleje,
sůl a pepř na dochucení,
6 Českých vajec vel. M,
½ cibule,
5 ředkviček,
½ hrnku bílého jogurtu Klasik,
1 lžíce dijonské hořčice.

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřete slitou konzervovanou kukuřici. Pokapejte olejem, osolte a opepřete a nechte restovat 10 až 15 minut. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte kukuřici, na kostičky nakrájené vejce natvrdo, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené ředkvičky.

V menší misce smíchejte bílý jogurt, hořčici a osolte a opepřete. Vmíchejte do vajíčkového salátu a nechte půl hodiny v lednici odležet.

Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu
Jak na bezlepkový mazanec

Jak je možné upéct bezlepkového velikonočního beránka, jsme už napsali. Ale k svátkům jara patří v Čechách a na Moravě také neo

Jak na bezlepkový mazanec
Předvánoční pečení s Klárou

Občanské sdružení Klára pomáhá ve spolupráci s Klubem ceilakie Brno opět pořádají kurz bezlepkového pečení. Jelikož je před Vá

Předvánoční pečení s Klárou