vajíčkový salát

Jarní recept: vajíčkový salát s restovanou kukuřicí

Pro první plnohodnotný jarní den jsme si připravili také jarně laděný recept na vajíčkový salát s restovnaou kukuřicí. Pěkně si ho vyzkoušejte, protože si tipneme, že zhruba za týden a něco se vám bude náramně hodit 🙂

Ingredience:
1½   hrnku konzervované kukuřice,
lžíce olivového oleje,
sůl a pepř na dochucení,
6 Českých vajec vel. M,
½ cibule,
5 ředkviček,
½ hrnku bílého jogurtu Klasik,
1 lžíce dijonské hořčice.

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřete slitou konzervovanou kukuřici. Pokapejte olejem, osolte a opepřete a nechte restovat 10 až 15 minut. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte kukuřici, na kostičky nakrájené vejce natvrdo, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené ředkvičky.

V menší misce smíchejte bílý jogurt, hořčici a osolte a opepřete. Vmíchejte do vajíčkového salátu a nechte půl hodiny v lednici odležet.

Jak na bezlepkový borůvkový koláč

Stále je čas borůvek, tak proč si neupéct na víkend bezlepkový koláč. Stačí jen pořídit suroviny a cca necelou hodinu přípravy

Jak na bezlepkový borůvkový koláč