Jarní recept: vajíčkový salát s restovanou kukuřicí

Pro první plnohodnotný jarní den jsme si připravili také jarně laděný recept na vajíčkový salát s restovnaou kukuřicí. Pěkně si ho vyzkoušejte, protože si tipneme, že zhruba za týden a něco se vám bude náramně hodit 🙂

Ingredience:
1½   hrnku konzervované kukuřice,
lžíce olivového oleje,
sůl a pepř na dochucení,
6 Českých vajec vel. M,
½ cibule,
5 ředkviček,
½ hrnku bílého jogurtu Klasik,
1 lžíce dijonské hořčice.

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřete slitou konzervovanou kukuřici. Pokapejte olejem, osolte a opepřete a nechte restovat 10 až 15 minut. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte kukuřici, na kostičky nakrájené vejce natvrdo, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené ředkvičky.

V menší misce smíchejte bílý jogurt, hořčici a osolte a opepřete. Vmíchejte do vajíčkového salátu a nechte půl hodiny v lednici odležet.

Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Bezlepkové perníčky

Je to klasika, že ano. U nás v redakci perníčky vždycky tak jako nenápadně mizí...

Bezlepkové perníčky