krémová hrášková polévka

Komu se nelení, tomu se zelení! Aneb pojďte si udělat hráškovou polévku

Kolem je zatím trochu šedivo, takže si život můžeme zpestřit třeba krémovou hráškovou polévkou. Zahřeje, výborně chutná a je samozřejmě bez lepku. Na úterý budete mít hotový oběd co by dup.

Ingredience:
1 menší cibule,
1 pórek,
500 g mraženého hrášku,
1 litr zeleninového vývaru,
150 ml smetany Tatra,
100 g mascarpone,
1 lžíce řepkového oleje

Postup:
1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a nechte trochu osmahnout.
2. Přisypte hrášek a zalijte vývarem. Nechte projít varem a sundejte z plotýnky.
3. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
4. Přimíchejte smetanu a mascarpone a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Linecké a plněné ořechy

Ke klasickým druhům, které na míse s cukrovím nesmí chybět, patří linecké a ořechy. Vyzkoušejte je...

Linecké a plněné ořechy