Komu se nelení, tomu se zelení! Aneb pojďte si udělat hráškovou polévku

Kolem je zatím trochu šedivo, takže si život můžeme zpestřit třeba krémovou hráškovou polévkou. Zahřeje, výborně chutná a je samozřejmě bez lepku. Na úterý budete mít hotový oběd co by dup.

Ingredience:
1 menší cibule,
1 pórek,
500 g mraženého hrášku,
1 litr zeleninového vývaru,
150 ml smetany Tatra,
100 g mascarpone,
1 lžíce řepkového oleje

Postup:
1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a nechte trochu osmahnout.
2. Přisypte hrášek a zalijte vývarem. Nechte projít varem a sundejte z plotýnky.
3. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
4. Přimíchejte smetanu a mascarpone a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Smoothie – zdraví ve sklenici

Mnozí z nás v poslední době nadobro propadli kouzlu mixovaných nápojů z čerstvého ovoce a zeleniny, kterým se...

Smoothie – zdraví ve sklenici
Bezlepkový jablkový štrúdl

Sice ještě není u nás sezona jablek, ale nějaká vhodná určitě v obchodě jsou, a odpolední štrúdl přijde vhod. Nebude to samozře

Bezlepkový jablkový štrúdl