Komu se nelení, tomu se zelení! Aneb pojďte si udělat hráškovou polévku

Kolem je zatím trochu šedivo, takže si život můžeme zpestřit třeba krémovou hráškovou polévkou. Zahřeje, výborně chutná a je samozřejmě bez lepku. Na úterý budete mít hotový oběd co by dup.

Ingredience:
1 menší cibule,
1 pórek,
500 g mraženého hrášku,
1 litr zeleninového vývaru,
150 ml smetany Tatra,
100 g mascarpone,
1 lžíce řepkového oleje

Postup:
1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a nechte trochu osmahnout.
2. Přisypte hrášek a zalijte vývarem. Nechte projít varem a sundejte z plotýnky.
3. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
4. Přimíchejte smetanu a mascarpone a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky
Cizrna na paprice

pro 4 osoby: 1 cibule 2 x konzerva cizrny 2 lžíce oleje 1 lžíce sladké...

Cizrna na paprice
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou