bezlepkový buřtguláš

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na smrákání a máte chuť na klasickou chalupářskou „kotlíkovku“, vyzkoušejte s námi bezlepkový buřtguláš. Přidáte-li i pálivou papriku, neodolá žádná čarodějnice!

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 500 g poctivých špekáčků se 70 % masa
  • 2 větší cibule
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Lžíce sádla
  • Lžička majoránky
  • Lžíce mleté papriky
  • Lžička drceného kmínu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte nadrobno a špekáčky rovněž na kostky.
  2. Na sádle osmahněte cibulku. Jakmile zesklovatí, poprašte paprikou, promíchejte a přidejte špekáčky, které orestujte.
  3. Přidejte brambory a do roviny zalijte vodou. Osolte, opepřete a přidejte česnek a kmín. Nechte projít varem a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou.
  4. Z buřtguláše vylovte zhruba hrnek brambor s cibulí a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Následně jej přilijte zpět a promíchejte, buřtguláš zhoustne.
  5. Na závěr přisypte majoránku a podávejte.

 

Dobrou chuť!

Quiche s cuketou a rajčaty

Dorazil k nám ze země galského kohouta a rázem si získal srdce všech fajnšmekrů. Slaný koláč,...

Quiche s cuketou a rajčaty
Linecké a plněné ořechy

Ke klasickým druhům, které na míse s cukrovím nesmí chybět, patří linecké a ořechy. Vyzkoušejte je...

Linecké a plněné ořechy
Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky