Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na smrákání a máte chuť na klasickou chalupářskou „kotlíkovku“, vyzkoušejte s námi bezlepkový buřtguláš. Přidáte-li i pálivou papriku, neodolá žádná čarodějnice!

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 500 g poctivých špekáčků se 70 % masa
  • 2 větší cibule
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Lžíce sádla
  • Lžička majoránky
  • Lžíce mleté papriky
  • Lžička drceného kmínu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte nadrobno a špekáčky rovněž na kostky.
  2. Na sádle osmahněte cibulku. Jakmile zesklovatí, poprašte paprikou, promíchejte a přidejte špekáčky, které orestujte.
  3. Přidejte brambory a do roviny zalijte vodou. Osolte, opepřete a přidejte česnek a kmín. Nechte projít varem a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou.
  4. Z buřtguláše vylovte zhruba hrnek brambor s cibulí a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Následně jej přilijte zpět a promíchejte, buřtguláš zhoustne.
  5. Na závěr přisypte majoránku a podávejte.

 

Dobrou chuť!

Květákovo sýrové placky

Máme rádi palačinky, lívance, crepes, naan, bramboráky a samozřejmě milujeme i placky! Všechny tyhle pokrmy,...

Květákovo sýrové placky
Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky
Tvarohová štóla

Pokud chcete ochutnat pravou štólu, musíte se vypravit do Drážďan. Začala se zde péct koncem...

Tvarohová štóla
Jak na bezlepkový medovník

Pokud se zajdeme zahřát do kavárny ve městě nebo na horách sundáme lyže a objednáme si kávu, nezřídka nás lákají i na medovník.

Jak na bezlepkový medovník