Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na smrákání a máte chuť na klasickou chalupářskou „kotlíkovku“, vyzkoušejte s námi bezlepkový buřtguláš. Přidáte-li i pálivou papriku, neodolá žádná čarodějnice!

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 500 g poctivých špekáčků se 70 % masa
  • 2 větší cibule
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Lžíce sádla
  • Lžička majoránky
  • Lžíce mleté papriky
  • Lžička drceného kmínu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, cibuli nakrájejte nadrobno a špekáčky rovněž na kostky.
  2. Na sádle osmahněte cibulku. Jakmile zesklovatí, poprašte paprikou, promíchejte a přidejte špekáčky, které orestujte.
  3. Přidejte brambory a do roviny zalijte vodou. Osolte, opepřete a přidejte česnek a kmín. Nechte projít varem a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou.
  4. Z buřtguláše vylovte zhruba hrnek brambor s cibulí a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Následně jej přilijte zpět a promíchejte, buřtguláš zhoustne.
  5. Na závěr přisypte majoránku a podávejte.

 

Dobrou chuť!

Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga

Kuřecí polévka Pho je jednoduchý a sytý asijský pokrm, který v zimních měsících zahřeje a podpoří...

Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga
Muffiny s malinovým překvapením

Dnes využijeme bezlepkové muffiny Penam, které koupíme v různých obchodech zdravé výživy i velkých obchodech a uděláme si z nic

Muffiny s malinovým překvapením
Sladký víkend s čokoládovými palačinkami

Venku máme listopadové pošmourno, tak si pojďme nadcházející víkend zpříjemnit alespoň bezlepkovými čokoládovými palačinkami. R

Sladký víkend s čokoládovými palačinkami