Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party recept na super bezlepkový hummus, kterým okouzlíte svoji rodinu i přátele.

Ingredience:
středně velká červená řepa,
2 hrnky okapané cizrny z konzervy,
lžíce limetkové šťávy,
4 lžíce olivového oleje,
2 lžíce pasty tahini,
sůl a čerstvě mletý pepř,
2 stoužky česneku,
2 bezlepkové bagetky

Postup:

  1. Řepu omyjte a osušte, položte na kus alobalu, pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a zabalte. Dejte péct zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 230 °C.
  2. Řepu rozbalte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Ty spolu s cizrnou rozmixujte dohladka. Přidávejte postupně olivový olej.
  3. Poté přidejte pastu tahini, limetkovou šťávu a prolisovaný česnek.

Osolte a opepřete podle chuti a podávejte s bezlepkovými bagetkami opečenými v troubě.

Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí
Těstoviny z jednoho hrnce

Máte malý byt a nechce se vám špinit zbytečně moc nádobí? Potom je tento recept...

Těstoviny z jednoho hrnce