Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky s arašídovým dipem

Všechno raší, pučí a začíná se zelenat, kolem kvetou hyacinty i narcisy. Tak si pojďme připravit taky něco jarního a barevného. Naše závitky s arašídovým dipem navíc ani moc nenaruší vaši plavkovou dietku ;).

Ingredience:
9 rýžových papírů (cca 22 cm),
1 větší mrkev pokrájená na tenké plátky,
¼ hrnku nasekané máty,
2 hrnky najemno nakrájeného červeného zelí,
½ hrnku nadrobno nakrájené červené papriky,
½ hrnku nadrobno nakrájené žluté papriky,
6 listů listového salátu,
150 g rýžových nudlí (vermicelli),
1 lžíce rýžového octa.

Na dip:
1 lžíce med,
4 lžíce arašídového másla (s kousky arašídů),
¼ hrnku Tatra Professional Smetana 12 %,
¼ lžičky sušených chilli papriček.

Postup:

  1. Podle návodu uvařte nudle. Jakmile změknou, slijte vodu a vmíchejte rýžový ocet.
  2. Připravte si nakrájenou zeleninu. Listy salátu nakrájejte na proužky.
  3. Do misky (průměr o něco větší než papír) vložte na pár vteřin rýžový papír, nechte okapat a položte na prkénko. Doprostřed vyskládejte vedle sebe nakrájené červené zelí, červenou papriku, mrkev, žlutou papriku. Na zeleninu položte trochu uvařených nudlí a posypejte špetkou nasekané máty. Papír zabalte do závitku, a to tak, že konce ingrediencí překryjte částečně rýžovým papírem z obou stran, aby se k sobě co nejvíce přiblížily. Vezměte jeden z konců, který je k ingrediencím vodorovně a závitek zaviňte. Snažte se co nejpevněji. Stejným postupem zabalte i další závitky.
  4. Před podáváním připravte dip. Smíchejte med a arašídové máslo a do směsi pozvolna vlijte ohřátou smetanu. Promíchejte, aby vznikla stejnorodá směs, a vmíchejte chilli.
Silvestrovské pohoštění

Ať už je naaranžujete na velikou mísu nebo po troškách na menší talíře, kanapky vždy...

Silvestrovské pohoštění
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky