Pečené kurkumovo-citronové kuře

Úžasné pečené kuřátko, které voní dálkami. Pokud máte rádi exotickou bylinku koriandr a sladkokyselé chuťové variace, je pro vás tento recept přímo stvořený! V kombinaci s bramborovými nočky vykouzlíte za hodinku a kousek skvostný bezlepkový hlavní chod.

Ingredience:

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Kuře položte na krájecí prkénko prsíčky dolu a rozstřihněte kuchyňskými nůžkami podél páteře od krku až po biskupa, aby se otevřelo jako kniha. Otočte prsíčky nahoru, kuře přemístěte na pekáč a přitlačte silou, aby se kuře co nejvíc zploštilo.
  2. Osolte a opepřete a sůl s pepřem pořádně vetřete.
  3. Do mističky si připravte marinádu. Rozehřejte máslo. Do něj přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný zázvor, kurkumu, skořici a citronovou šťávu. Promíchejte a přidejte med, olivový olej a hrst nadrobno nasekaného koriandru.
  4. Promíchejte marinádu a potřete jí připravené kuře. Schovejte trochu marinády na spodní stranu.
  5. Kuře přiklopte a dejte na 35 minut do trouby. Poté na 15 minut odklopte. A následně kuře otočte prsíčky dolu, potřete zbylou marinádou a pečte dalších 15 minut.
  6. Před podáváním posypte zbylým koriandrem a podávejte s bezlepkovými bramborovými noky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho...

Mexická kukuřičná polévka
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty