pečené kurkumovo-citronové kuře

Pečené kurkumovo-citronové kuře

Úžasné pečené kuřátko, které voní dálkami. Pokud máte rádi exotickou bylinku koriandr a sladkokyselé chuťové variace, je pro vás tento recept přímo stvořený! V kombinaci s bramborovými nočky vykouzlíte za hodinku a kousek skvostný bezlepkový hlavní chod.

Ingredience:

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Kuře položte na krájecí prkénko prsíčky dolu a rozstřihněte kuchyňskými nůžkami podél páteře od krku až po biskupa, aby se otevřelo jako kniha. Otočte prsíčky nahoru, kuře přemístěte na pekáč a přitlačte silou, aby se kuře co nejvíc zploštilo.
  2. Osolte a opepřete a sůl s pepřem pořádně vetřete.
  3. Do mističky si připravte marinádu. Rozehřejte máslo. Do něj přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný zázvor, kurkumu, skořici a citronovou šťávu. Promíchejte a přidejte med, olivový olej a hrst nadrobno nasekaného koriandru.
  4. Promíchejte marinádu a potřete jí připravené kuře. Schovejte trochu marinády na spodní stranu.
  5. Kuře přiklopte a dejte na 35 minut do trouby. Poté na 15 minut odklopte. A následně kuře otočte prsíčky dolu, potřete zbylou marinádou a pečte dalších 15 minut.
  6. Před podáváním posypte zbylým koriandrem a podávejte s bezlepkovými bramborovými noky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo

To, že pohanka není častějším jídlem v současné české kuchyni, je velká škoda, ještě větší, že není moc rozšířená ani na jídeln

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo
Quiche s cuketou a rajčaty

Dorazil k nám ze země galského kohouta a rázem si získal srdce všech fajnšmekrů. Slaný koláč,...

Quiche s cuketou a rajčaty
Tvarohová štóla

Pokud chcete ochutnat pravou štólu, musíte se vypravit do Drážďan. Začala se zde péct koncem...

Tvarohová štóla