Kuřecí špízy teriyaki

Bezlepková exotika na víkend. To jsou kuřecí špízy teriyaki

Teriyaki nás ohromně baví, takže jsme vám pro nadcházející víkend připravili recept na kuřecí špízy. Užijte si ho 🙂

Ingredience:
2 kuřecí prsa,
lžíce kokosového oleje,
½ cibule,
10 datlí,
2 stroužky česneku,
2 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z pomeranče,
¼ hrnku medu,
2 lžíce rýžového octa,
½ lžičky soli,
sušené chilli papričky podle chuti,
½ čerstvého ananasu,
2 hrsti čerstvého koriandru,
8-10 dřevěných jehel na špíz

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na centimetrové kostky. Cibuli a datle nakrájejte na drobno.
  2. Na pánvičce rozehřejte kokosový olej, přidejte cibuli a nechtě zesklovatět. Přidejte prolisovaný česnek a po půl minutě datle, pomerančovou šťávu, med, ocet, sůl a sušené chilli papričky. Nechte projít varem, stáhněte teplotu a nechte ještě 5 minut probublávat.
  3. Jakmile začne omáčka houstnout a datle změknou, vlijte směs do kuchyňského robota a rozmixujte na hladkou marinádu. Nechte vychladnout. Kuřecí kostky vsypte do uzavíratelného sáčku, vlijte 3/4 marinády a prohněťte.
  4. Dejte alespoň na 30 minut do lednice, nejlépe den předem.
  5. Před přípravou špízů namočte dřevěné jehly na 20 minut do vody. Nakrájejte ananas na zhruba centimetrové kostky a spolu s kuřecím masem napichujte na dřevěné jehly.
  6. Rozpalte gril a připravené špízy opečte.
  7. Posypte čerstvým nadrobno nasekaným koriandrem a servírujte.