čokokoko řezy

Sváteční mlsání: bezlepkové čoko-koko řezy

Takovéto recepty máme rádi. Potřebujete pět ingrediencí, nic se nepeče a za chvíli je hotovo. No a jelikož zítra máme volno, tak si s námi dneska připravte jednoduché čoko-koko řezy, kterými potěšíte sebe i své blízké.

Ingredience:

Na korpus:
350 g strouhaného kokosu,
150 g kokosového krému,
100 g Tatra Salko

Na čokoládovou vrstvu:
260 g hořké čokolády na vaření,
100 g kokosového krému,
2 lžíce Tatra Salko,
2 lžíce strouhaného kokosu

Na čokoládovou polevu:
100 g hořké čokolády na vaření,
lžíce kokosového oleje

Na posypání:
lžička strouhaného kokosu

Postup:

  1. Smíchejte ingredience na korpus: strouhaný kokos, kokosový krém a Tatra Salko. Směs nechte řádně promíchat v kuchyňském robotu.
  2. Připravte si hlubší pekáč (20×20 cm). Vyložte ho pečicím papírem a kokosovou směs v něm rozprostřete. Přitlačte ji na dno stěrkou tak, aby se vám vytvořila souvislá vrstva.
  3. Dejte na 30 minut do mrazáku. Mezitím si připravte čokoládovou vrstvu. Rozpusťte čokoládu, do ní vmíchejte zbylý kokosový krém, strouhaný kokos a Tatra Salko a pořádně promíchejte.
  4. Vlijte čokoládovou vrstvu (nesmí být horká) na zmrzlý korpus a rozprostřete.
  5. Rozpusťte zbylou čokoládu na polevu, vmíchejte do ní kokosový olej a rozprostřete na čokoládovou vrstvu.
  6. Posypte strouhaným kokosem a dejte ztuhnout na 1,5 hodiny do mrazáku.
  7. Nakrájejte na řezy a podávejte.
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Mezi nejvybranější pochoutky v podzimním menu patří zvěřina. Má výraznou, lehce pikantní chuť, která je...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou
Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? N

Bezlepkové škvarkové pagáčky