Třešňová zmrzlina

Třešňová zmrzlina nejen ke Dni dětí

Už zítra 1. června na nás opět čeká Den dětí! Ano, čas šíleně letí. Pokud chcete své ratolesti odměnit něčím domácím, bezlepkovým a ovocným, tak s námi pojďte vyrobit třešňovou zmrzlinu. Určitě potěšíte i vlastní mlsný jazýček 🙂

Ingredience jsou rozpočítány na 10 nanuků.

Ingredience:
2 hrnky vypeckovaných třešní,
7 rozpůlených vypeckovaných třešní,
šťáva z jednoho citronu,
⅓ hrnku medu,
2 hrnky Olma Bio Via natur bílý

Postup:

  1. Rozmixujte dohladka 2 hrnky vypeckovaných třešní. Přes síto přeceďte vzniklé pyré.
  2. Do třešňového základu přimíchejte citronovou šťávu.
  3. V misce smíchejte jogurt s medem. Jakmile vznikne kompaktní směs, polovinu vlijte do třešňového základu.
  4. Připravte si tvořítka na nanuky. Třetinu třešňové směsi rozlijte do formiček, poté rozlijte celou jogurtovou směs a na závěr přilijte zbylou třešňovou. Do formiček vměstnejte rozpůlené třešně a dejte alespoň na 5 hodin do mrazáku.
Svatomartinská husa s jablky

Husí a kachní maso je lahůdkou, kterou si většina z nás nedopřává příliš často, nicméně ke...

Svatomartinská husa s jablky
Masopustní vdolky

500 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerka 42 g čerstvého droždí 350 ml teplého mléka 1...

Masopustní vdolky