kukuřičné tacos

Arriba! Bezlepkové hovězí tacos!

Je libo trochu Mexika ve vaší kuchyni? Proč ne?! Pojďte si s námi udělat kukuřičné tacos s hovězím steakem!

Ingredience

Na steak:
600 g Flank steaku od Českých řezníků z Kostelce,
lžíce mleté papriky,
lžíce mletého římského kmínu,
lžíce sušeného česneku,
lžička soli,
lžíce olivového oleje

Na guacamole salsu:
2 menší zralá avokáda,
středně velké rajče,
šťáva z limetky,
2 stroužky česneku,
hrst nasekaného čerstvého koriandru,
špetka soli

Na tacos:
8 malých kukuřičných tortill,
2 lžíce oleje,
2 středně velká rajčata,
6 žlutých cherry rajčat,
2 hrsti nakrájeného římského salátu,
½ červené cibule,
koriandr na ozdobení,
paprička Jalapeňo

Postup:

  1. Steak vyndejte z lednice alespoň hodinu předem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte guacamole. Avokáda oloupejte, zbavte pecky, nakrájejte a dejte do misky, přilijte limetkovou štávu a vidličkou pořádně rozmačkejte. Přimíchejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajče a nasekaný koriandr, osolte a promíchejte. Hotový dip nechte uležet v lednici.
  3. Tortilly potřete z jedné strany olejem a touto stranou je rozvěste na rošt v troubě tak, aby vytvořily tvar do U. Pečte zhruba 5-6 minut.
  4. V misce smíchejte mletou papriku, římský kmín, sušený česnek a sůl, smíchejte se lžící olivového oleje a směs vetřete do steaku. Rozpalte gril a steak grilujte z každé strany zhruba 6 minut (medium rare). Poté jej nechte 10 minut odpočinout, než jej nakrájíte plátky.
  5. Nakrájejte si zbylá rajčata včetně žlutých, římský salát, papričku na kolečka a cibuli na proužky. Opečené tortilly plňte připravenou zeleninou, masem, papričkou, nasekaným koriandrem a podávejte s avokádovou salsou.

 

Dýně s masovo-zeleninovou směsí

Nikdy dřív se dýně v české kuchyni nevyužívala tolik, jako je tomu v posledních letech. Na našich...

Dýně s masovo-zeleninovou směsí