Grilovaný hanger steak

O letošním Dni otců budeme grilovat hanger steak!

Na neděli 17. června připadá Den otců. Co takhle překvapení v podobě suprového obědu? Grilovaným hanger steakem se salátem totiž odměníte (téměř) každého tátu.

Ingredience

Na steak:
600 g hanger steaku,
2 polévkové lžíce Tatra Másla,
hrst čerstvého tymiánu,
hrst čerstvého rozmarýnu,
hrst čerstvého šalvěje,
hrst čerstvé petrželky,
sůl a pepř na dochucení,
rostlinný olej.

Na salát:
velká sladká brambora,
3 lžíce olivový oleje,
sůl a pepř,
hrnek nevařené quinoy,
100 g čerstvého baby špenátu,
lžíce Olma Klasik bílého jogurtu,
2 lžíce citronové šťávy,
stroužek prolisovaného česneku.

Postup:

  1. Alespoň hodinu (nejlépe 3 hodiny) před grilováním nechte steak marinovat. Dejte jej do misky, naložte do oleje, rozpuštěného másla a do omytých a očištěných bylinek.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Bramboru oloupejte, nakrájejte na kostky, pokapejte lžící olivového oleje a dejte na cca 25 minut do trouby. V polovině doby je otočte. Nechte poté vychladnout.
  3. Dle návodu dejte vařit quinou a také nechte vychladnout.
  4. Připravte si zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, jogurt, česnek, osolte a opepřete a zřeďte zbylých olivovým olejem.
  5. V míse na salát smíchejte omytý baby špenát, quinou a kostičky sladké brambory. Vlijte zálivku a promíchejte.
  6. Rozpalte gril. Steak očistěte od bylinek, aby se nepřipálil a grilujte zhruba 5-6 minut z každé strany (medium-rare). Poté nechte 10 minut odpočívat stranou, nakrájejte a podávejte s připraveným salátem.
Ostružinový bezlepkový koláč

Léto pomalu končí, ale ostružiny ještě v lese a mezích najdeme, pokud ne, tak určitě budou někde v obchodě. Tak proč si nedat o

Ostružinový bezlepkový koláč
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků