Čoko donuty

Odměna za vysvědčení? Zkuste čoko-banánové mini donuty s jahodovou polevou

Mini donuty potěší každého malého celiaka. Budou se vám hodit i jako odměna za vysvědčení nebo sladká tečka za koncem školního roku. Jejich příprava navíc nezabere mnoho času.

Ingredience:
2 hrnky mandlové mouky,
3 lžíce hořkého kakaa,
lžíce strouhaného kokosu,
lžička jedlé sody,
špetka soli,
¼ hrnku medu,
¼ hrnku kokosového oleje,
banán,
lžička vanilkového extraktu,
4 Česká vejce vel. M,
50 g čokolády na vaření,
3 zralé jahody,
1-2 hrnky moučkového cukru,
lžíce jahodového džemu,
barevné cukrové zdobení

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte mandlovou mouku, strouhaný kokos, hořké kakao, jedlou sodu a sůl.
  3. Přimíchejte med, kokosový olej, vanilkový extrakt a vejce. Vmíchejte na kostičky nakrájený banán a na kousky nalámanou čokoládu. Vypracujte těsto.
  4. Připravte si formu na cupcakes a dno vyložte alobalem, v jehož středu je výčnělek, aby vám vznikl donut.
  5. Těstem naplňte zdobící pytlík a naplňte připravené formičky. Dejte péct na 15-20 minut. Poté nechte vychladnout.
  6. Jahody prolisujte sítem, abyste získali jen pyré. Smíchejte s cukrem a džemem. Poleva by měla být tak akorát hustá, aby držela na donutu. Namočte vršky donutů, ozdobte barevným sypáním a dejte alespoň na hodinu do lednice.
12 bezlepkových novinek Vitacelia

Společnost PENAM uvádí na trh 12 nových druhů bezlepkového pečiva pod značkou Vitacelia. Mezi produkty...

12 bezlepkových novinek Vitacelia
Quiche s cuketou a rajčaty

Dorazil k nám ze země galského kohouta a rázem si získal srdce všech fajnšmekrů. Slaný koláč,...

Quiche s cuketou a rajčaty