Bezlepkové fish&chips

Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma. My vám řekneme, jak na to.

Ingredience:
3 velké brambory,
5 lžic řepkového oleje,
130 g bezlepkové mouky,
175 ml vychlazené perlivé vody,
2 filety tresky,
320 g mraženého hrášku
50 g Olma Kysané smetany pochoutkové,
sůl a pepř na dochucení,
citron na pokapání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut a hranolky slijte a osušte.
  3. V míse promíchejte hranolky s 2 lžícemi oleje a solí a pepřem. Vyskládejte je na plech a dejte na 15-20 péct do trouby.
  4. Připravte si rybu. Osušte ji. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem. Pozvolna přilévejte perlivou vodu a míchejte. Jakmile vám vznikne hutné těsto, filety v něm obalte z obou stran.
  5. Rozehřejte pánev, přidejte zbylý olej a filety 2-3 minuty z každé strany smažte. Hotové filety zbavte přebytečného oleje papírovými utěrkami.
  6. Mražený hrášek připravte podle návodu na obale. Lehce jej rozmačkejte, vmíchejte do něj zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažené filety podávejte s hranolky, mačkaným hráškem a citronem.
Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka

S bezlepkovým stravování v zaměstnání je většinou trochu potíž, natož pak, když musíme zajistit stravování pro školáka. Někdy u

Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka
Pohanková kaše

pro 2 osoby: 1 šálek loupané pohanky (100 g) 1,5 šálku mléka špetka soli 1...

Pohanková kaše
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky