Bezlepkové fish&chips

Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma. My vám řekneme, jak na to.

Ingredience:
3 velké brambory,
5 lžic řepkového oleje,
130 g bezlepkové mouky,
175 ml vychlazené perlivé vody,
2 filety tresky,
320 g mraženého hrášku
50 g Olma Kysané smetany pochoutkové,
sůl a pepř na dochucení,
citron na pokapání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut a hranolky slijte a osušte.
  3. V míse promíchejte hranolky s 2 lžícemi oleje a solí a pepřem. Vyskládejte je na plech a dejte na 15-20 péct do trouby.
  4. Připravte si rybu. Osušte ji. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem. Pozvolna přilévejte perlivou vodu a míchejte. Jakmile vám vznikne hutné těsto, filety v něm obalte z obou stran.
  5. Rozehřejte pánev, přidejte zbylý olej a filety 2-3 minuty z každé strany smažte. Hotové filety zbavte přebytečného oleje papírovými utěrkami.
  6. Mražený hrášek připravte podle návodu na obale. Lehce jej rozmačkejte, vmíchejte do něj zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažené filety podávejte s hranolky, mačkaným hráškem a citronem.
Bezlepkové velikonoční sušenky

O letošních Velikonocích nemusíte přibrat ani gram, a přesto si můžete dopřát k čaji nebo...

Bezlepkové velikonoční sušenky