Bezlepkové fish&chips

Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma. My vám řekneme, jak na to.

Ingredience:
3 velké brambory,
5 lžic řepkového oleje,
130 g bezlepkové mouky,
175 ml vychlazené perlivé vody,
2 filety tresky,
320 g mraženého hrášku
50 g Olma Kysané smetany pochoutkové,
sůl a pepř na dochucení,
citron na pokapání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut a hranolky slijte a osušte.
  3. V míse promíchejte hranolky s 2 lžícemi oleje a solí a pepřem. Vyskládejte je na plech a dejte na 15-20 péct do trouby.
  4. Připravte si rybu. Osušte ji. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem. Pozvolna přilévejte perlivou vodu a míchejte. Jakmile vám vznikne hutné těsto, filety v něm obalte z obou stran.
  5. Rozehřejte pánev, přidejte zbylý olej a filety 2-3 minuty z každé strany smažte. Hotové filety zbavte přebytečného oleje papírovými utěrkami.
  6. Mražený hrášek připravte podle návodu na obale. Lehce jej rozmačkejte, vmíchejte do něj zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažené filety podávejte s hranolky, mačkaným hráškem a citronem.
Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na m

Bezlepkový borůvkový moučník
Bezlepkové škvarkové placičky

Jsme možná přeslazeni po Vánocích, tak by mohlo přijít k duhu něco slaného…třeba bezlepkové škvarkové placičky. Jednoduché, ryc

Bezlepkové škvarkové placičky
Bezlepkové švestkové knedlíky

Na sezónu švestek se těšíme vlastně celý rok. Hlavně kvůli knedlíkům, protože ty švestkové jsou...

Bezlepkové švestkové knedlíky
Tři recepty pro zdraví

Především bychom měli vědět, že imunitní systém tvoří soubor mnoha orgánů, patří sem sliznice střev,...

Tři recepty pro zdraví