Krevetový salát

Pro lepší den: letní krevetový salát

Tenhle salát nám opravdu zachutnal. Kombinace krevety a dip z avokáda – to je prostě lahoda! Takže jsme si řekli, že přesně tohle je recept kterým vám dnešek zlepšíme 🙂

Ingredience:

Na salát:
200 g sladké kukuřice z konzervy,
4 listy římského salátu,
450 g předvařených krevet,
olivový olej,
sůl a pepř na dochucení,
300 g cherry rajčat,
200 g salátové okurky,
300 g žluté papriky

Na avokádový dresink:
polovina avokáda,
¼ hrnku Olma bílého jogurtu,
hrnek nasekaného čerstvého koriandru,
stroužek česneku,
½ lžičky soli,
šťáva z limetky

Postup:

  1. Nejprve si připravte dresinky. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Můžete zředit trochou vody, aby byl dresink tekutější a dobře se promíchal se salátem.
  2. Kukuřice nechte okapat. Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem. Na polovinu dejte kukuřici, na druhou krevety. Osolte a opepřete, pokapejte olejem a promíchejte a dejte na 15 minut do trouby, občas promíchejte kukuřici a v polovině doby otočte krevety.
  3. Zeleninu na salát nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  4. Kukuřici a krevety nechte vychladnout, vmíchejte do salátu, přidejte dresink a znovu promíchejte.
Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu
Jak na bezlepkový borůvkový koláč

Stále je čas borůvek, tak proč si neupéct na víkend bezlepkový koláč. Stačí jen pořídit suroviny a cca necelou hodinu přípravy

Jak na bezlepkový borůvkový koláč