Krevetový salát

Pro lepší den: letní krevetový salát

Tenhle salát nám opravdu zachutnal. Kombinace krevety a dip z avokáda – to je prostě lahoda! Takže jsme si řekli, že přesně tohle je recept kterým vám dnešek zlepšíme 🙂

Ingredience:

Na salát:
200 g sladké kukuřice z konzervy,
4 listy římského salátu,
450 g předvařených krevet,
olivový olej,
sůl a pepř na dochucení,
300 g cherry rajčat,
200 g salátové okurky,
300 g žluté papriky

Na avokádový dresink:
polovina avokáda,
¼ hrnku Olma bílého jogurtu,
hrnek nasekaného čerstvého koriandru,
stroužek česneku,
½ lžičky soli,
šťáva z limetky

Postup:

  1. Nejprve si připravte dresinky. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Můžete zředit trochou vody, aby byl dresink tekutější a dobře se promíchal se salátem.
  2. Kukuřice nechte okapat. Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem. Na polovinu dejte kukuřici, na druhou krevety. Osolte a opepřete, pokapejte olejem a promíchejte a dejte na 15 minut do trouby, občas promíchejte kukuřici a v polovině doby otočte krevety.
  3. Zeleninu na salát nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  4. Kukuřici a krevety nechte vychladnout, vmíchejte do salátu, přidejte dresink a znovu promíchejte.
Voňavé kuřecí medailonky

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou...

Voňavé kuřecí medailonky
Tři recepty pro zdraví

Především bychom měli vědět, že imunitní systém tvoří soubor mnoha orgánů, patří sem sliznice střev,...

Tři recepty pro zdraví
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky