Krevetový salát

Pro lepší den: letní krevetový salát

Tenhle salát nám opravdu zachutnal. Kombinace krevety a dip z avokáda – to je prostě lahoda! Takže jsme si řekli, že přesně tohle je recept kterým vám dnešek zlepšíme 🙂

Ingredience:

Na salát:
200 g sladké kukuřice z konzervy,
4 listy římského salátu,
450 g předvařených krevet,
olivový olej,
sůl a pepř na dochucení,
300 g cherry rajčat,
200 g salátové okurky,
300 g žluté papriky

Na avokádový dresink:
polovina avokáda,
¼ hrnku Olma bílého jogurtu,
hrnek nasekaného čerstvého koriandru,
stroužek česneku,
½ lžičky soli,
šťáva z limetky

Postup:

  1. Nejprve si připravte dresinky. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Můžete zředit trochou vody, aby byl dresink tekutější a dobře se promíchal se salátem.
  2. Kukuřice nechte okapat. Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem. Na polovinu dejte kukuřici, na druhou krevety. Osolte a opepřete, pokapejte olejem a promíchejte a dejte na 15 minut do trouby, občas promíchejte kukuřici a v polovině doby otočte krevety.
  3. Zeleninu na salát nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  4. Kukuřici a krevety nechte vychladnout, vmíchejte do salátu, přidejte dresink a znovu promíchejte.
Rychlé bezlepkové bramborové noky

Bramborové noky jsou takové jídlo, které si můžeme uvařit v podstatě kdykoliv, hodí se k řadě pokrmů a příprava není vůbec slož

Rychlé bezlepkové bramborové noky