Borůvková chia-ovesná snídaně ve skleničce

Skvělá snídaně pro letní dny: borůvková chia-ovesná snídaně ve skleničce

Tohle je naše letošní letní láska. Takhle dobrou snídani aby člověk pohledal! Tak ji vyzkoušejte, dokud jsou dostupné čerstvé borůvky 🙂

Ingredience:
¼ hrnku bezlepkových ovesných vloček,
¼ hrnku chia semínek,
4 lžíce Tatra mléka polotučného,
2 lžíce jogurtu Pierot na borůvkách,
kelímek Olma Klasik bílého jogurtu + 4 lžíce na ozdobu,
2 lžičky medu,
lžička strouhaného kokosu + na ozdobu,
hrnek čerstvých borůvek + na ozdobu,
hrst nalámaných pekanových ořechů

Postup:

  1. Připravte si ovesné vločky a chia semínka večer dopředu. Chia semínka smíchejte s bílým jogurtem, borůvky a borůvkový jogurtrozmixujte, přidejte do nich jogurt s chia.
  2. Ovesné vločky dejte do mističky, polijte mlékem, přidejte med, v mikrovlnce lehce prohřejte a pořádně promíchejte.
  3. Vemte dvě 2 dcl skleničky. Na dno dejte ovesnou směs, na ní navrstvěte borůvkovou-chia směs (ne však po okraj sklenice) a dejte na noc do lednice.
  4. Ráno před podáváním ozdobte bílým jogurtem, borůvkami, strouhaným kokosem a pekanovými ořechy.
Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché
Brambory Hasselback

Vařené, pečené, šťouchané, smažené, grilované, vyšlehané na kaši nebo plněné libovolnou nádivkou, naslano, nasladko a...

Brambory Hasselback
Jak rychle na bezlepkové lívance

Někdy potřebujeme rychle něco teplého do žaludku, jednou z možností jsou lívance, pochopitelně bezlepkové. Je to vcelku jednodu

Jak rychle na bezlepkové lívance
Vyzkoušejme trochu jinou vánočku

Hodně bezlepkářů si nechává vánočky péct, zvláště když v posledních letech jde kvalita přece jen nahoru. Pokud ale chcete vyzko

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku