Borůvková chia-ovesná snídaně ve skleničce

Skvělá snídaně pro letní dny: borůvková chia-ovesná snídaně ve skleničce

Tohle je naše letošní letní láska. Takhle dobrou snídani aby člověk pohledal! Tak ji vyzkoušejte, dokud jsou dostupné čerstvé borůvky 🙂

Ingredience:
¼ hrnku bezlepkových ovesných vloček,
¼ hrnku chia semínek,
4 lžíce Tatra mléka polotučného,
2 lžíce jogurtu Pierot na borůvkách,
kelímek Olma Klasik bílého jogurtu + 4 lžíce na ozdobu,
2 lžičky medu,
lžička strouhaného kokosu + na ozdobu,
hrnek čerstvých borůvek + na ozdobu,
hrst nalámaných pekanových ořechů

Postup:

  1. Připravte si ovesné vločky a chia semínka večer dopředu. Chia semínka smíchejte s bílým jogurtem, borůvky a borůvkový jogurtrozmixujte, přidejte do nich jogurt s chia.
  2. Ovesné vločky dejte do mističky, polijte mlékem, přidejte med, v mikrovlnce lehce prohřejte a pořádně promíchejte.
  3. Vemte dvě 2 dcl skleničky. Na dno dejte ovesnou směs, na ní navrstvěte borůvkovou-chia směs (ne však po okraj sklenice) a dejte na noc do lednice.
  4. Ráno před podáváním ozdobte bílým jogurtem, borůvkami, strouhaným kokosem a pekanovými ořechy.
Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho...

Mexická kukuřičná polévka
Broskvový bezlepkový koláč

Ještě je na trhu plno zralých broskví, takže je můžeme použít, povařit a upéci si broskvový bezlepkový koláč. Recept je odměře

Broskvový bezlepkový koláč