Corndogy

Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá, než si ji připravit doma. Každopádně s ní potěšíte děti i dospělé.

Ingredience:
hrnek kukuřičné polenty,
⅔ kukuřičné strouhanky na těsto a ⅓ hrnku na obalení,
⅓ hrnku kukuřičného škrobu,
lžička soli,
¾ lžičky kypřícího prášku,
Česká vejce,
hrnek kefíru,
balení Kuřecích párků bez přidaných éček,
1 l rostlinného oleje,
8 špejlí,
petržel na ozdobu

Postup:

  1. Párky svlečte, osušte a napíchněte na špejle.
  2. Do hrnce vlijte litr oleje a rozehřejte (zhruba 180-200 °C).
  3. Suché ingredience smíchejte v míse a udělejte do směsi důlek. V jiné míse rozvedlejte vejce, přimíchejte kefír a vlijte do připraveného důlku. Pořádně promíchejte, až vám vznikne hladké těsto.
  4. Párky v těstu obalte a zbylou kukuřičnou strouhankou posypte. Dejte na 10 minut do mrazáku, aby držely tvar. Osmažte a nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku. Posypte nasekanou petrželí a podávejte s oblíbenou omáčkou či dipem (např. kečupem).
Bezlepkový jablkový štrúdl

Sice ještě není u nás sezona jablek, ale nějaká vhodná určitě v obchodě jsou, a odpolední štrúdl přijde vhod. Nebude to samozře

Bezlepkový jablkový štrúdl
Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho...

Mexická kukuřičná polévka