Corndogy

Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá, než si ji připravit doma. Každopádně s ní potěšíte děti i dospělé.

Ingredience:
hrnek kukuřičné polenty,
⅔ kukuřičné strouhanky na těsto a ⅓ hrnku na obalení,
⅓ hrnku kukuřičného škrobu,
lžička soli,
¾ lžičky kypřícího prášku,
Česká vejce,
hrnek kefíru,
balení Kuřecích párků bez přidaných éček,
1 l rostlinného oleje,
8 špejlí,
petržel na ozdobu

Postup:

  1. Párky svlečte, osušte a napíchněte na špejle.
  2. Do hrnce vlijte litr oleje a rozehřejte (zhruba 180-200 °C).
  3. Suché ingredience smíchejte v míse a udělejte do směsi důlek. V jiné míse rozvedlejte vejce, přimíchejte kefír a vlijte do připraveného důlku. Pořádně promíchejte, až vám vznikne hladké těsto.
  4. Párky v těstu obalte a zbylou kukuřičnou strouhankou posypte. Dejte na 10 minut do mrazáku, aby držely tvar. Osmažte a nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku. Posypte nasekanou petrželí a podávejte s oblíbenou omáčkou či dipem (např. kečupem).
Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo,...

Staroanglické dušené hovězí
Jak na bezlepkovou vánočku

Čas Adventu, čas pečení. Aspoň pro někoho. Receptů na bezlepkovou vánočku je celá řada. Uvádíme jeden z nich, třeba bude chutna

Jak na bezlepkovou vánočku