Corndogy

Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá, než si ji připravit doma. Každopádně s ní potěšíte děti i dospělé.

Ingredience:
hrnek kukuřičné polenty,
⅔ kukuřičné strouhanky na těsto a ⅓ hrnku na obalení,
⅓ hrnku kukuřičného škrobu,
lžička soli,
¾ lžičky kypřícího prášku,
Česká vejce,
hrnek kefíru,
balení Kuřecích párků bez přidaných éček,
1 l rostlinného oleje,
8 špejlí,
petržel na ozdobu

Postup:

  1. Párky svlečte, osušte a napíchněte na špejle.
  2. Do hrnce vlijte litr oleje a rozehřejte (zhruba 180-200 °C).
  3. Suché ingredience smíchejte v míse a udělejte do směsi důlek. V jiné míse rozvedlejte vejce, přimíchejte kefír a vlijte do připraveného důlku. Pořádně promíchejte, až vám vznikne hladké těsto.
  4. Párky v těstu obalte a zbylou kukuřičnou strouhankou posypte. Dejte na 10 minut do mrazáku, aby držely tvar. Osmažte a nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku. Posypte nasekanou petrželí a podávejte s oblíbenou omáčkou či dipem (např. kečupem).
Brambory Hasselback

Vařené, pečené, šťouchané, smažené, grilované, vyšlehané na kaši nebo plněné libovolnou nádivkou, naslano, nasladko a...

Brambory Hasselback