Tomatová polévka

Bezlepková tomatová polévka

Taky se vám urodilo tolik rajčat, že nevíte, co s nimi? Zkuste si zítřejší oběd zpříjemnit tomatovou polévkou!

Ingredience:
800 g čerstvých rajčat,
hrst bazalky,
hrst tymiánu,
4 stroužky česneku,
menší cibule,
½ hrnku strouhaného parmazánu,
4 lžíce olivového oleje,
sůl a pepř na dochucení,
3 hrnky zeleninového vývaru,
Olma Kysaná smetana pochoutková na ozdobení

Postup:

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte. Plech vyložte pečícím papírem. Pokapejte 2 lžícemi olejem, osolte a opepřete a dejte na 180 °C péct do trouby (zhruba 20 minut).
  2. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Do hrnce dejte zbytek oleje a orestujte cibuli s česnekem. Přidejte opečená rajčata, povařte a vlijte vývar. Nechte zhruba 15 minut probublávat.
  3. Sundejte z plotny, přidejte bazalku a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka, přidejte tymián a parmazán a promíchejte.
  4. Ozdobte kysanou smetanou a lístky bazalky.
Jak na bezlepkový knedlík

Tradiční česká potravina – knedlík. V minulosti si ho celiatici mohli sotva kdy dopřát. Dnes je na trhu k dostání několik hotov

Jak na bezlepkový knedlík
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky