Bezlepková tomatová polévka

Taky se vám urodilo tolik rajčat, že nevíte, co s nimi? Zkuste si zítřejší oběd zpříjemnit tomatovou polévkou!

Ingredience:
800 g čerstvých rajčat,
hrst bazalky,
hrst tymiánu,
4 stroužky česneku,
menší cibule,
½ hrnku strouhaného parmazánu,
4 lžíce olivového oleje,
sůl a pepř na dochucení,
3 hrnky zeleninového vývaru,
Olma Kysaná smetana pochoutková na ozdobení

Postup:

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte. Plech vyložte pečícím papírem. Pokapejte 2 lžícemi olejem, osolte a opepřete a dejte na 180 °C péct do trouby (zhruba 20 minut).
  2. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Do hrnce dejte zbytek oleje a orestujte cibuli s česnekem. Přidejte opečená rajčata, povařte a vlijte vývar. Nechte zhruba 15 minut probublávat.
  3. Sundejte z plotny, přidejte bazalku a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka, přidejte tymián a parmazán a promíchejte.
  4. Ozdobte kysanou smetanou a lístky bazalky.
Voňavé kuřecí medailonky

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou...

Voňavé kuřecí medailonky
Jak na bezlepkové medovníčky

Blíží se čas Vánoc, tak neuškodí nějaký dobrý recept na sladké. Co takhle bezlepkové medovníčky. Využili jsme recept autorky Iv

Jak na bezlepkové medovníčky