rumpsteak

Tip na víkend: grilovaný rump steak s hranolkami

Když už jsme se o tom grilování rozepsali, tak jsme také něco na gril hodili. Dáte si? 🙂

Ingredience:
1 balení rump steaku z mladého býka,
2 batáty,
hrst čerstvého baby špenátu,
lžíce másla,
2 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku,
4 snítky tymiánu,
2 snítky rozmarýnu,
sůl a pepř.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Pokapejte lžíci olivového oleje, osolte, opepřete a posypte 2 snítkami tymiánu. Pečte zhruba 20-25 minut.
  2. Rozpalte gril. Rump steak potřete zbylým olivovým olejem a nechte grilovat minutu z každé strany.
  3. Máslo rozpusťte, smíchejte se zbylými bylinkami a mašlovačkou maso potřete. Grilujte z každé strany 5 minut (pro úpravu medium). Poté nechte 10 minut odpočívat a nakrájejte.
  4. Podávejte s čerstvým špenátem a s hranolkami z batátů.
Už jste ochutnali snídaňovou pizzu?

Kdeže sušenky, ale tahle snídaňová rychlovka vás doslova „nakopne“ na téměř celé dopoledne. A ještě...

Už jste ochutnali snídaňovou pizzu?
Dar moudré Athény aneb sláva olivám

Podle řecké mytologie byl olivovník symbolem bohyně moudrosti. Ta se na Akropoli utkala v souboji s bohem...

Dar moudré Athény aneb sláva olivám