rumpsteak

Tip na víkend: grilovaný rump steak s hranolkami

Když už jsme se o tom grilování rozepsali, tak jsme také něco na gril hodili. Dáte si? 🙂

Ingredience:
1 balení rump steaku z mladého býka,
2 batáty,
hrst čerstvého baby špenátu,
lžíce másla,
2 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku,
4 snítky tymiánu,
2 snítky rozmarýnu,
sůl a pepř.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Pokapejte lžíci olivového oleje, osolte, opepřete a posypte 2 snítkami tymiánu. Pečte zhruba 20-25 minut.
  2. Rozpalte gril. Rump steak potřete zbylým olivovým olejem a nechte grilovat minutu z každé strany.
  3. Máslo rozpusťte, smíchejte se zbylými bylinkami a mašlovačkou maso potřete. Grilujte z každé strany 5 minut (pro úpravu medium). Poté nechte 10 minut odpočívat a nakrájejte.
  4. Podávejte s čerstvým špenátem a s hranolkami z batátů.
Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky
Svačinky plné zdraví i chuti

Svačinky plné zdraví i chuti Školáci opět zasedli do lavic a jim i nám, dospělákům,...

Svačinky plné zdraví i chuti