milshake

Udělejte si banánovo čokoládový milkshake – sladkou tečku za letošními prázdninami

Návrat do školy berou některé děti s radostí, ale jiné také trochu se zármutkem. Podobně je tomu u rodičů (těšíte se na vstávání, oblékání, odjezd do školy a další běžné starosti rodičů?). Možná by vám tedy mohl náladu vylepšit banánovo čokoládový milkshake, kterým za prázdninami uděláte sladkou tečku. Nebo si ho dáte až v pondělí na oslavu zahájení školního roku? To necháme na vás 🙂

Ingredience:
4 lžíce vanilkové zmrzliny,
3 lžičky Tatra Jesenky,
2 hrnky Populár polotučného čerstvého mléka,
2 lžíce arašídového másla,
lžíce hořkého kakaa,
100 g hořké čokolády,
2 hrsti lískových ořechů,
zralý banán,
4 bonbony marshmallow na ozdobu,
200 ml vychlazené Tatra smetany ke šlehaní

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Lískové oříšky nasekejte.
  2. Připravte si 2 sklenice na milkshake. Okraje nejprve namočte do čokolády, poté do nasekaných ořechů a dejte na 5 minut ztuhnout do mrazáku.
  3. Tyčovým mixérem rozmixujte banán, 3 lžíce rozpuštěné hořké čokolády, hořkého kakaa a arašídového másla. Přilijte mléko, promíchejte a přidejte Tatra Jesenku a na závěr promíchejte se zmrzlinou. Dejte do lednice.
  4. Vyšlehejte smetanu. Připravte si sklenice a jejich vnitřní stěny pokapejte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Vlijte do nich milkshake. Navrstvěte šlehačku, posypte zbylými ořechy, ozdobte hořkou čokoládou a bonbony marshmallow. Ihned podávejte s brčkem.
Už jste ochutnali snídaňovou pizzu?

Kdeže sušenky, ale tahle snídaňová rychlovka vás doslova „nakopne“ na téměř celé dopoledne. A ještě...

Už jste ochutnali snídaňovou pizzu?