Amarantovo kapustové karbanátky

Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo kapustové karbanátky.

Ingredience:

na karbanátky:
hrnek červené čočky,
hrnek amarantu + ¼ hrnku na obalení,
7 lžic olivového oleje,
najemno nakrájené cibule,
3 stroužky nasekaného česneku,
2 hrnky nasekané kapusty,
lžička mletého římského kmínu,
lžička mletého chilli,
lžička lněných semínek,
½ hrnku nasekaného koriandru,
sůl a pepř na dochucení,
¼ hrnku kukuřičné mouky

na paprikový dip:
lžička mleté papriky uzené,
¾ lžičky soli,
stroužek česneku,
2 lžíce Tatra Smetany na vaření,
50 g Grande sýru bílého

Postup:

  1. Čočku a amarant zalijte vodou a vařte 15 minut. Slijte a nechte pořádně okapat.
  2. Na pánvi na lžíci olivového oleje osmahněte cibuli, česnek a orestujte. Přidejte kapustu, koření, sůl a pepř a orestujte. Přidejte směs čočky a amarantu, promíchejte, přidejte lněná semínka a nechte vychladnout.
  3. Připravte si dip. Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem a dejte do ledničky.
  4. Ze směsi na karbanátky vytvořte placky, které obalte v mouce a následně ve zbylém amarantu a dejte na 20 minut do ledničky.
  5. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a karbanátky osmahněte dozlatova z každé strany.
  6. Servírujte s dipem a ozdobené čerstvým koriandrem.
Čarodějnický bezlepkový buřtguláš

K předvečeru prvního máje, kdy se pálí čarodějnice, neodmyslitelně patří opékání špekáčků. Pokud nechcete čekat až na...

Čarodějnický bezlepkový buřtguláš