Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo kapustové karbanátky.

Ingredience:

na karbanátky:
hrnek červené čočky,
hrnek amarantu + ¼ hrnku na obalení,
7 lžic olivového oleje,
najemno nakrájené cibule,
3 stroužky nasekaného česneku,
2 hrnky nasekané kapusty,
lžička mletého římského kmínu,
lžička mletého chilli,
lžička lněných semínek,
½ hrnku nasekaného koriandru,
sůl a pepř na dochucení,
¼ hrnku kukuřičné mouky

na paprikový dip:
lžička mleté papriky uzené,
¾ lžičky soli,
stroužek česneku,
2 lžíce Tatra Smetany na vaření,
50 g Grande sýru bílého

Postup:

  1. Čočku a amarant zalijte vodou a vařte 15 minut. Slijte a nechte pořádně okapat.
  2. Na pánvi na lžíci olivového oleje osmahněte cibuli, česnek a orestujte. Přidejte kapustu, koření, sůl a pepř a orestujte. Přidejte směs čočky a amarantu, promíchejte, přidejte lněná semínka a nechte vychladnout.
  3. Připravte si dip. Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem a dejte do ledničky.
  4. Ze směsi na karbanátky vytvořte placky, které obalte v mouce a následně ve zbylém amarantu a dejte na 20 minut do ledničky.
  5. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a karbanátky osmahněte dozlatova z každé strany.
  6. Servírujte s dipem a ozdobené čerstvým koriandrem.
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Svatomartinská husa s jablky

Husí a kachní maso je lahůdkou, kterou si většina z nás nedopřává příliš často, nicméně ke...

Svatomartinská husa s jablky
Tyrolské brambory

  pro 2 osoby:   300 g brambor 100 g slaniny 1 cibule 3 lžíce...

Tyrolské brambory