Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo kapustové karbanátky.

Ingredience:

na karbanátky:
hrnek červené čočky,
hrnek amarantu + ¼ hrnku na obalení,
7 lžic olivového oleje,
najemno nakrájené cibule,
3 stroužky nasekaného česneku,
2 hrnky nasekané kapusty,
lžička mletého římského kmínu,
lžička mletého chilli,
lžička lněných semínek,
½ hrnku nasekaného koriandru,
sůl a pepř na dochucení,
¼ hrnku kukuřičné mouky

na paprikový dip:
lžička mleté papriky uzené,
¾ lžičky soli,
stroužek česneku,
2 lžíce Tatra Smetany na vaření,
50 g Grande sýru bílého

Postup:

  1. Čočku a amarant zalijte vodou a vařte 15 minut. Slijte a nechte pořádně okapat.
  2. Na pánvi na lžíci olivového oleje osmahněte cibuli, česnek a orestujte. Přidejte kapustu, koření, sůl a pepř a orestujte. Přidejte směs čočky a amarantu, promíchejte, přidejte lněná semínka a nechte vychladnout.
  3. Připravte si dip. Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem a dejte do ledničky.
  4. Ze směsi na karbanátky vytvořte placky, které obalte v mouce a následně ve zbylém amarantu a dejte na 20 minut do ledničky.
  5. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a karbanátky osmahněte dozlatova z každé strany.
  6. Servírujte s dipem a ozdobené čerstvým koriandrem.
Jak na bezlepkové medovníčky

Blíží se čas Vánoc, tak neuškodí nějaký dobrý recept na sladké. Co takhle bezlepkové medovníčky. Využili jsme recept autorky Iv

Jak na bezlepkové medovníčky