švestkové knedlíky

Bezlepkové švestkové knedlíky

Na sezónu švestek se těšíme vlastně celý rok. Hlavně kvůli knedlíkům, protože ty švestkové jsou zkrátka nejlepší. Mimochodem – miloval je i František Ferdinand d´Este, který se za touto lahůdkou údajně velmi rád vracíval na Konopiště. A máme pro vás i jeden tip: zkuste si uvařené knedlíky nechat přes noc vychladnout a ráno si je opečte na pánvičce do zaltova. Taková snídaně je pro nás něčím jako božskou manou 🙂

Ingredience:
12-14 čerstvých švestek,
2 vařené brambory,
1 Česká vejce velikosti L,
bezlepková mouka,
4 lžíce kukuřičné strouhanky,
4 lžíce cukru,
2 lžíce Tatra másla

Postup:

  1. Vychladlé uvařené brambory oloupejte a rozmačkejte. Přidejte vejce a přisypávejte mouku, dokud nevypracujete kompaktní a nelepivé těsto.
  2. Švestky omyjte, vypeckujte a pokryjte těstem o tloušťce zhruba 0,5 cm.
  3. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Jakmile vře, vložte do ní knedlíky (lepší je rozdělit si je na dvě várky, aby se vám ve vodě neslepily). Vařte zhruba 15 minut, dokud knedlíky neplavou na hladině.
  4. Na pánvi nechte rozpustit cukr, přidejte máslo a kukuřičnou strouhanku a osmahněte. Snižte teplotu plotýnky a knedlíky ve strouhankové směsi obalte. Ihned podávejte.
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?