Jáhlové čokokostky

Jáhlové čokokostky

Pojďte si osladit nadcházející víkend s naším receptem na jáhlové čokokostky. Sobotní návštěva vás jistě pochválí 🙂

Ingredience:
1¾ hrnku jáhlových pukanců,
½ hrnku burákového másla,
⅓ hrnku medu,
½ hrnku kokosového oleje,
½ hrnku kousků hořké čokolády,
¼ hrnku Tatra Pikao,
3 lžíce hořkého kakaa

Postup:

  1. V kastrůlku na mírném ohni smíchejte burákové máslo s medem a čtvrt hrnku kokosového oleje.
  2. Směs vlijte do větší mísy s jáhlovými pukanci. Pořádně promíchejte a přendejte do hranaté pečicí formy (nejlépe 20×20 cm) lehce vymazané kokosovým olejem. Obsah do ní pevně vmáčkněte a dejte do lednice.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s Pikaem a zbylým kokosovým olejem, smíchejte a nechte trochu vychladnout. Následně směs rozprostřete na připravené pukance. Posypte hořkým kakaem a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice (nejlépe přes noc). Nakrájejte na kostky a podávejte.
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka
Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché