losos-úvodní

Losos, nedocenitelný zdroj vitamínů. A také ryba, která Čechům chutná nejvíce

V České republice tvoří ryby pouhou desetinu v celkové spotřebě masa. Co se výběru týče, máme ale jasno. Nejvíce Čechům chutná losos, jehož spotřeba předčí i tresku, pstruha nebo kapra. Z pohledu nutričního je losos dobrou volbou, protože mořské ryby představují důležitý zdroj vitamínů A, E a D, selenu, draslíku, bílkovin a prospěšných omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Pravidelně zařazovat lososa do jídelníčku by měli především ti, kdo trpí nedostatkem vitamínu D. Podle některých zdrojů nejsme v našich končinách schopni nasbírat tohoto „slunečního“ vitamínu v zimním období dostatek. Je tak vhodné hledat jeho další zdroje.

Protože chutný losos patří v Česku mezi stálice, vrací se k této růžovo-oranžové rybičce jemné chuti pravidelně i Bezlepek.cz. Mezi naše nejoblíbenější rychlé recepty patří citronové těstoviny s uzeným lososem a koprem. Čím je uzený losos tak výjimečný? Především úžasnou chutí. Vyzkoušejte třeba lososa od Rybyjo – PAPEI, který je vyuzen teplým kouřem a je k sehnání v řetězci Billa.

Využití čiroku v bezlepkové kuchyni

Čirok patří mezi pět nejdůležitějších pěstovaných obilovin a jako hlavní obilovina nasytí více než 9...

Využití čiroku v bezlepkové kuchyni