Kukuřičná polévka

Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho kuchyni. Recepty z Maxika máme opravdu rádi, takže jsme si pro vás na dnešek připravili tamní kukuřičnou polévku.

Ingredience:
5 lžic Olma Selské máslo,
menší cibule,
paprička jalapeňo,
5 stroužků česneku,
3 lžíce kukuřičné mouky,
2 lžičky mletého římského kmínu,
lžička mletého chilli,
4 hrnky kuřecího vývaru,
hrnek mražené kukuřice,
4 klasy předvařené kukuřice,
sůl a pepř,
200 ml Tatra Smetany na vaření,
hrnek čerstvého koriandru

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Předvařenou kukuřici potřete máslem, osolte a opepřete a dejte na 15 minut opéct do trouby. Nechte vychladnout a oloupejte zrna.
  2. V hrnci nechte rozpustit zbylé máslo, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Orestujte, přidejte ¾ nasekané jalapeňo papričky a zaprašte kukuřičnou moukou.
  3. Zalijte vývarem, přidejte kukuřičná zrna a koření. Přiveďte k varu a nechte zhruba 15 minut na mírném ohni probublávat. Tyčovým mixérem rozmixujte, vmíchejte smetanu a mraženou kukuřici a osolte a opepřete.
  4. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem a zbylou nasekanou papričkou.
Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka

S bezlepkovým stravování v zaměstnání je většinou trochu potíž, natož pak, když musíme zajistit stravování pro školáka. Někdy u

Tip na rychlou bezlepkovou svačinu pro školáka