Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho kuchyni. Recepty z Maxika máme opravdu rádi, takže jsme si pro vás na dnešek připravili tamní kukuřičnou polévku.

Ingredience:
5 lžic Olma Selské máslo,
menší cibule,
paprička jalapeňo,
5 stroužků česneku,
3 lžíce kukuřičné mouky,
2 lžičky mletého římského kmínu,
lžička mletého chilli,
4 hrnky kuřecího vývaru,
hrnek mražené kukuřice,
4 klasy předvařené kukuřice,
sůl a pepř,
200 ml Tatra Smetany na vaření,
hrnek čerstvého koriandru

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Předvařenou kukuřici potřete máslem, osolte a opepřete a dejte na 15 minut opéct do trouby. Nechte vychladnout a oloupejte zrna.
  2. V hrnci nechte rozpustit zbylé máslo, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Orestujte, přidejte ¾ nasekané jalapeňo papričky a zaprašte kukuřičnou moukou.
  3. Zalijte vývarem, přidejte kukuřičná zrna a koření. Přiveďte k varu a nechte zhruba 15 minut na mírném ohni probublávat. Tyčovým mixérem rozmixujte, vmíchejte smetanu a mraženou kukuřici a osolte a opepřete.
  4. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem a zbylou nasekanou papričkou.
Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? N

Bezlepkové škvarkové pagáčky
12 bezlepkových novinek Vitacelia

Společnost PENAM uvádí na trh 12 nových druhů bezlepkového pečiva pod značkou Vitacelia. Mezi produkty...

12 bezlepkových novinek Vitacelia
Ostružinový bezlepkový koláč

Léto pomalu končí, ale ostružiny ještě v lese a mezích najdeme, pokud ne, tak určitě budou někde v obchodě. Tak proč si nedat o

Ostružinový bezlepkový koláč