Hřejivá dýňová polévka

Polévky máme fakt rádi. Tahle je jednoduchá, sitá a prozáří vám podzimní den. Zkuste ji, uvidíte sami!

Ingredience:
1,5 kg dýně,
2 lžíce řepkového oleje,
50 g červené kari omáčky,
2 lžičky mleté skořice,
lžička mletého muškátového oříšku,
cibule,
hrnek Tatra Smetany na vaření,
lžička soli,
3 hrnky zeleninového vývaru,
hrst tymiánu,
2 lžíce medu,
2 menší jablka

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Dýni oloupejte, zbavte ji semínek a nakrájejte na kostičky. Dejte do hlubšího pekáčku a promíchejte s kari pastou a tymiánem. Pečte zhruba 20 minut.
  2. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte opečenou dýni, promíchejte a vlijte vývar.
  3. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky. Přisypte skořici, muškátový oříšek, sůl a vařte zhruba 20 minut.
  4. Stáhněte z plotny, přidejte med a rozmixujte tyčovým mixérem. Zjemněte smetanou a podávejte.
Hovězí tatarák

na 2 porce: 300 g mletého hovězího (mladý býček) 1 cibule sůl, pepř, mletý kmín,...

Hovězí tatarák
Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu