Hříbková omáčka

Hříbková omáčka s lahodnou rýží

Rostou! Jen někde, ale rostou! A dokud je máme, tak si je pojďme vychutnat! Řeč je o hříbcích, z nichž si uděláme skvělou omáčku s rýží.

Ingredience:
3 lžíce Olma Selského másla,
cibule,
400 g čerstvých světlých hřibů,
300 g Tatra Smetany ke šlehání,
lžíce rostlinného oleje,
2 hrnky sypané rýže Arborio,
2 hrsti nasekané petrželky,
lžička soli,
lžička drceného kmínu,
pepř na dochucení.

Postup:

  1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Máslo rozpusťte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte zesklovatět a přidejte připravené hříbky. Osmahněte.
  3. Přidejte sůl a kmín, snižte teplotu plotýnky a restujte 10 minut.
  4. Přilijte smetanu a přiveďte k varu a nechte mírně probublávat.
  5. V hrnci na oleji osmahněte rýži, zalijte 4 hrnky vody a nechte vařit do změknutí. Zbylou vodu slijte.
  6. Do rýře přimíchejte pertželku. Omáčku dochuťte pepřem a podávejte.
Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché
Jak na bezlepkovou vánočku

Čas Adventu, čas pečení. Aspoň pro někoho. Receptů na bezlepkovou vánočku je celá řada. Uvádíme jeden z nich, třeba bude chutna

Jak na bezlepkovou vánočku
Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky