Hříbková omáčka

Hříbková omáčka s lahodnou rýží

Rostou! Jen někde, ale rostou! A dokud je máme, tak si je pojďme vychutnat! Řeč je o hříbcích, z nichž si uděláme skvělou omáčku s rýží.

Ingredience:
3 lžíce Olma Selského másla,
cibule,
400 g čerstvých světlých hřibů,
300 g Tatra Smetany ke šlehání,
lžíce rostlinného oleje,
2 hrnky sypané rýže Arborio,
2 hrsti nasekané petrželky,
lžička soli,
lžička drceného kmínu,
pepř na dochucení.

Postup:

  1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Máslo rozpusťte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte zesklovatět a přidejte připravené hříbky. Osmahněte.
  3. Přidejte sůl a kmín, snižte teplotu plotýnky a restujte 10 minut.
  4. Přilijte smetanu a přiveďte k varu a nechte mírně probublávat.
  5. V hrnci na oleji osmahněte rýži, zalijte 4 hrnky vody a nechte vařit do změknutí. Zbylou vodu slijte.
  6. Do rýře přimíchejte pertželku. Omáčku dochuťte pepřem a podávejte.
Tyrolské brambory

  pro 2 osoby:   300 g brambor 100 g slaniny 1 cibule 3 lžíce...

Tyrolské brambory
Masopustní vdolky

500 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerka 42 g čerstvého droždí 350 ml teplého mléka 1...

Masopustní vdolky