ramen

Polévka koko-kari ramen

Ramen je teď hit! A my ho umíme v bezlepkové variantě, je skvělý a vy si ho uděláte s námi, což? 🙂

Ingredience na 2 porce:
3 lžíce žluté kari pasty,
lžička mleté citronové trávy nebo dva stvoly citronové trávy,
2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru,
400 ml kokosového mléka,
2 stroužky česneku,
½ hrnku zeleninového vývaru,
500 g širokých rýžových nudlí,
2 Česká vejce XL,
100 g krevet,
2 hrsti čerstvého koriandru,
2 lžíce mungo klíčků,
2 lžíce strouhané mrkve,
limetka,
½ červené cibule,
2 hrsti asijských bylinek (např. perily křovité)

Postup:

  1. Ve větším hrnci orestujte kari pastu se zázvorem, prolisovaným česnekem a mletou citronovou trávu.
  2. Po 2-3 minutách přidejte kokosové mléko a vývar a nechte projít varem. Vařte zhruba 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte okapané krevety.
  3. Podle návodu připravte rýžové nudle a sceďte. Uvařte vejce nahniličko. Cibuli nakrájejte na proužky.
  4. Do hlubší misky dejte rýžové nudle. Zalijte polévkou a naaranžujte připravenou zeleninu, bylinky a vejce. Pokapejte šťávou z limetky. Stejný postup opakujte i u druhé porce a ihned podávejte.
Bezlepková bábovka s jablky a ořechy

Bezlepkových bábovek a jejich příprav je samozřejmě celá řada. Zkuste ale vyzkoušet jednu s jablky a ořechy.

Bezlepková bábovka s jablky a ořechy
Polévky pro zahřátí

Polévka představuje ideální zimní pokrm. Dřív se na stole objevovala denně, bylo to jídlo levné,...

Polévky pro zahřátí