Špagety s dýňovým pyré a šalvějí

Sezóna dýní je v plném proudu, což jsme nemohli opomenout ani při našem vaření. Spojení dýně s těstovinami se proměnilo v lahodný zážitek! Dáte si  snámi?

Ingredience:
menší dýně hokkaido,
½ hrnku kokosového mléka,
lžíce Olma Kysané smetany pochoutkové,
1 balení bezlepkových špaget,
25 lístků šalvěje,
3 lžíce řepkového oleje,
5 stroužků česneku,
strouhaný parmazán

Postup:

  1. Nejlépe den předem si připravte dýňové pyré. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a potřete olejem. Plech vyložte pečicím papírem a dýni na něj položte rozkrojenými půlkami. Pečte zhruba 45 minut. Nechte vychladnout, vydlabejte a rozmixujte. Pyré dejte do síta a pod něj mísu a nechte alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v ledničce okapat přebytečnou vodu.
  2. Podle návodu na obale uvařte špagety.
  3. Ve velké pánvi na lžíci řepkového oleje orestujte nakrájenou šalvěj a dejte stranou. Na druhé lžíci oleje osmahněte prolisovaný česnek, přidejte pyré a restujte zhruba 5 minut. Přidejte kokosové mléko a pochoutkovou smetanu.
  4. Pánev sundejte z plotny, přidejte špagety a obalte v dýňové směsi. Servírujte na talíř, posypte šalvějí a parmazánem a podávejte.

Náš tip:

Pokud vám špagety zbydou na více dnů, můžete si je ozvláštnit na sucho orestovanou Poctivou selskou slaninou.

Jáhlové čokokostky

Pojďte si osladit nadcházející víkend s naším receptem na jáhlové čokokostky. Sobotní návštěva vás jistě...

Jáhlové čokokostky
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky