Špagety s dýňovým pyré a šalvějí

Sezóna dýní je v plném proudu, což jsme nemohli opomenout ani při našem vaření. Spojení dýně s těstovinami se proměnilo v lahodný zážitek! Dáte si  snámi?

Ingredience:
menší dýně hokkaido,
½ hrnku kokosového mléka,
lžíce Olma Kysané smetany pochoutkové,
1 balení bezlepkových špaget,
25 lístků šalvěje,
3 lžíce řepkového oleje,
5 stroužků česneku,
strouhaný parmazán

Postup:

  1. Nejlépe den předem si připravte dýňové pyré. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a potřete olejem. Plech vyložte pečicím papírem a dýni na něj položte rozkrojenými půlkami. Pečte zhruba 45 minut. Nechte vychladnout, vydlabejte a rozmixujte. Pyré dejte do síta a pod něj mísu a nechte alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v ledničce okapat přebytečnou vodu.
  2. Podle návodu na obale uvařte špagety.
  3. Ve velké pánvi na lžíci řepkového oleje orestujte nakrájenou šalvěj a dejte stranou. Na druhé lžíci oleje osmahněte prolisovaný česnek, přidejte pyré a restujte zhruba 5 minut. Přidejte kokosové mléko a pochoutkovou smetanu.
  4. Pánev sundejte z plotny, přidejte špagety a obalte v dýňové směsi. Servírujte na talíř, posypte šalvějí a parmazánem a podávejte.

Náš tip:

Pokud vám špagety zbydou na více dnů, můžete si je ozvláštnit na sucho orestovanou Poctivou selskou slaninou.

Silvestrovské pohoštění

Ať už je naaranžujete na velikou mísu nebo po troškách na menší talíře, kanapky vždy...

Silvestrovské pohoštění
Koláč s jablky a pudinkem

Pokud nemáme nadváhu, tak moučníků není nikdy dost:-), zvláště, když jsme si my trochu starší ty bezlepkové dříve nemohli moc

Koláč s jablky a pudinkem
Vyzkoušejme trochu jinou vánočku

Hodně bezlepkářů si nechává vánočky péct, zvláště když v posledních letech jde kvalita přece jen nahoru. Pokud ale chcete vyzko

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku