Špagety s dýňovým pyré a šalvějí

Sezóna dýní je v plném proudu, což jsme nemohli opomenout ani při našem vaření. Spojení dýně s těstovinami se proměnilo v lahodný zážitek! Dáte si  snámi?

Ingredience:
menší dýně hokkaido,
½ hrnku kokosového mléka,
lžíce Olma Kysané smetany pochoutkové,
1 balení bezlepkových špaget,
25 lístků šalvěje,
3 lžíce řepkového oleje,
5 stroužků česneku,
strouhaný parmazán

Postup:

  1. Nejlépe den předem si připravte dýňové pyré. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a potřete olejem. Plech vyložte pečicím papírem a dýni na něj položte rozkrojenými půlkami. Pečte zhruba 45 minut. Nechte vychladnout, vydlabejte a rozmixujte. Pyré dejte do síta a pod něj mísu a nechte alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v ledničce okapat přebytečnou vodu.
  2. Podle návodu na obale uvařte špagety.
  3. Ve velké pánvi na lžíci řepkového oleje orestujte nakrájenou šalvěj a dejte stranou. Na druhé lžíci oleje osmahněte prolisovaný česnek, přidejte pyré a restujte zhruba 5 minut. Přidejte kokosové mléko a pochoutkovou smetanu.
  4. Pánev sundejte z plotny, přidejte špagety a obalte v dýňové směsi. Servírujte na talíř, posypte šalvějí a parmazánem a podávejte.

Náš tip:

Pokud vám špagety zbydou na více dnů, můžete si je ozvláštnit na sucho orestovanou Poctivou selskou slaninou.

Krémové rajčatové rizoto

Na dnešek máme připraven vynikající recept na rizoto. Nemusíte se bát – nejde o žádné...

Krémové rajčatové rizoto
Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo

To, že pohanka není častějším jídlem v současné české kuchyni, je velká škoda, ještě větší, že není moc rozšířená ani na jídeln

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo