Staroanglické dušené hovězí

Stačí se jen podívat na fotku a cítíme tu úžasnou vůni. Tohle je geniální jídlo, vynikající a naprosto luxusní. Aspoň, že nám po Brexitu zůstane ten recept…

Ingredience:
800 g tuzemského CZ333 Hovězí na guláš,
¼ hrnku bezlepkové mouky,
lžička soli,
lžička pepře,
lžíce sušené petrželky,
4 lžíce rostlinného oleje,
3 stroužky česneku,
4 lžíce rajčatového protlaku,
100 ml červeného vína,
1 velká cibule,
5 středně velkých brambor,
5 mrkví,
2 stvoly řapíkatého celeru,
2 hrsti čerstvého tymiánu,
2 hrsti čerstvé petrželky + na ozdobení,
1 bobkový list,
2 hrnky hovězího vývaru,
hvězdička badyánu,
1 lžíce bramborového škrobu

Postup:

  1. Maso nakrájejte na kostky, dejte do mísy, posypte moukou, solí a pepřem a přidejte sušenou petrželku. Pořádně promíchejte, aby se kostky masa rovnoměrně promíchaly.
  2. Ve větším kastrolu na 2 lžících oleje maso osmahněte ze všech stran a vyjměte stranou.
  3. Cibuli nakrájejte na měsíčky, brambory oloupejte na nakrájejte na kostky, mrkev oloupejte a také nakrájejte na podobně velké kousky. Stvoly omyjte a nakrájejte.
  4. Na zbylém oleji orestujte cibuli, přidejte prolisovaný česnek a promíchejte s rajčatovým protlakem.
  5. Přidejte maso, zeleninu, posypte tymiánem a čerstvou petrželkou a zalijte vývarem. Přidejte badyán a bobkový list a na mírném stupni vařte do změknutí masa (cca 1,5 hodiny).
  6. Vyndejte badyán a bobkový list. V hrnku rozmíchejte víno se škrobem a přilijte do hrnce. Promíchejte a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Předpodáváním posypte čerstvou petrželkou.
Jak na bezlepkový borůvkový koláč

Stále je čas borůvek, tak proč si neupéct na víkend bezlepkový koláč. Stačí jen pořídit suroviny a cca necelou hodinu přípravy

Jak na bezlepkový borůvkový koláč
Bezlepkové alternativy: Maniok

Máte-li chuť experimentovat a obohatit svůj jídelníček, můžete vyzkoušet přirozeně bezlepkový maniok. Jedná se o keř, který dor

Bezlepkové alternativy: Maniok