Gnocchi

Bezlepkové gnocchi s rajčaty a olivami

Na dnešek jsme si připravili takovou bezlepkovou rychlovku. Proč? No, vzpomenete si na nás, až budete shánět dárky a nebude moc času vařit 🙂 Tak se mrkněte na video! Schválně, jestli vám půjde dělat ty vroubky hned napoprvé.

Ingredience:
600 g brambor,
300 g bezlepkové mouky + na pomoučnění pracovní desky,
2 lžičky soli,
2 Česká podestýlková vejce,
100 g sušených rajčat naložených v oleji,
150 g vypeckovaných černých oliv,
2 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku,
lžička sušených chilli papriček,
lžička Tatra Tradičního českého másla,
100 g parmazánu,
hrst čerstvé bazalky

Postup:

  1. Brambory uvařte doměkka v osolené vodě (cca 25 minut) a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte do větší mísy.
  2. Přidejte k nim bezlepkovou mouku, lžičku soli a vejce a vypracujte těsto (pokud lepí, přidejte ještě mouku).
  3. Těsto počástech vyválejte na podlouhlé válečky o tloušťce 3 cm (nezapomeňte si pracovní desku pomoučnit). Každý váleček pak nakrájejte na kousky (tloušťka 2,5-3 cm) a z nich vyválejte kuličku, kterou vtiskněte na obrácenou stranu vidličky, shora lehce přitlačte ukazováčkem a rolujte směrem dolu tak, abyste vytvořili rýhování.
  4. Na 2 porce pak budete potřebovat zhruba 350-400 g gnocchi. Z jedné várky těsta vytvoříte tak 3-4 porce. Pokud všechny gnocchi nespotřebujete, dejte je do ledničky, vydrží vám zhruba 3 dny.
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte prolisovaný česnek a chilli, osmahněte a nechte rozpustit máslo. Přidejte gnocchi a restujte 5-7 minut. Přidejte okapaná sušená rajčata, vypeckované olivy a vařte zhruba 1-2 minuty.
  6. Ihned podávejte a posypte strouhaným parmazánem a lístky čerstvé bazalky.

 

Meruňková zmrzlina s mátou

Jak si ještě dosyta užít meruňkovou sezonu :-). Meruňková tvarohová zmrzlina Příprava: 15 minut +...

Meruňková zmrzlina s mátou