Limetkový cheesecake

Limetkový cheesecake

Kdo si dá „číský dort“ neboli chese-kake? Tento zákusek je legendou českého gatrokutilství, ale my jsme ho udělali pěkně poctivě a navíc bezlepkově – z mandlové mouky.

Ingredience:

na korpus:
115 g bezlepkových ovesných vloček,
105 g mandlové moučky,
70 g změklého Tatra Másla,
3 lžíce medu

na náplň:
600 ml kokosového mléka,
šťáva ze čtyř limetek,
4 lžíce kukuřičného škrobu,
3 lžíce medu,
1 lžička vanilkového extraktu,
3 lžičky nastrouhané limetkové kůry

na ozdobu:
3 limetky,
2 hrsti sušených malin,
hrst piniových oříšků

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na koláč (průměr cca 25 cm) vymažte olejem. Ovesné vločky rozmixujte dohladka, smíchejte s mandlovou moučkou, změklým máslem a medem a vytvořte kompaktní těsto. Prsty jej rozprostřete po dně a stranách vymazané formy. Dejte na 20 minut do trouby a pečte dozlatova.
  2. Korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Mezi tím v menším hrnci ohřejte kokosové mléko. V hrnečku smíchejte limetkovou šťávu a škrob. Směs vlijte do ohřátého kokosového mléka, přidejte med, vanilkový extrakt a limetkovou kůru a vařte zhruba minut, dokud směs nezhoustne. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Náplň vlijte na korpus a dejte do lednice nejméně na tři hodiny, ideálně přes noc.
  4. Před podáváním ozdobte kolečky limetek, sušenými malinami a piniovými oříšky.
Hřejivá dýňová polévka

Polévky máme fakt rádi. Tahle je jednoduchá, sitá a prozáří vám podzimní den. Zkuste ji,...

Hřejivá dýňová polévka
Voňavé kuřecí medailonky

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou...

Voňavé kuřecí medailonky