Rychlovka ke kávě: bezlepkový drobenkový koláč s povidly a mákem

Ingredience:
250 g bezlepkové mouky,
90 g cukru,
100 g Tatra másla,
100 g mletého máku,
50 ml Olma mléka Selského ,
150 g povidel

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, másla a cukru vypracujte drobenku. Čtvercovou formu (cca 25×25 cm) vyložte pečicím papírem. ⅔ drobenky vsypte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
  2. Mák polijte mlékem, nechte 5 minut odstát a přimíchejte povidla. Drobenku ve formě potřete povidlovou směsí a posypte zbylou drobenkou.
  3. Pečte 45 minut, nechte vychladnout a nakrájejte.
Rychlá domácí paštika na 3 způsoby

Existuje mnoho receptů na domácí paštiky a každý milovník kulinárního umění by tuto lahůdku určitě...

Rychlá domácí paštika na 3 způsoby
Jak na bezlepkový knedlík

Tradiční česká potravina – knedlík. V minulosti si ho celiatici mohli sotva kdy dopřát. Dnes je na trhu k dostání několik hotov

Jak na bezlepkový knedlík
Arancini jsou pozdravem z jihu

Že neuhádnete, kde je v posledních dnech prakticky stejné počasí jako u nás? Tedy slunečno...

Arancini jsou pozdravem z jihu