Rychlovka ke kávě: bezlepkový drobenkový koláč s povidly a mákem

Ingredience:
250 g bezlepkové mouky,
90 g cukru,
100 g Tatra másla,
100 g mletého máku,
50 ml Olma mléka Selského ,
150 g povidel

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, másla a cukru vypracujte drobenku. Čtvercovou formu (cca 25×25 cm) vyložte pečicím papírem. ⅔ drobenky vsypte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
  2. Mák polijte mlékem, nechte 5 minut odstát a přimíchejte povidla. Drobenku ve formě potřete povidlovou směsí a posypte zbylou drobenkou.
  3. Pečte 45 minut, nechte vychladnout a nakrájejte.
Svačinky plné zdraví i chuti

Svačinky plné zdraví i chuti Školáci opět zasedli do lavic a jim i nám, dospělákům,...

Svačinky plné zdraví i chuti