Povidlový koláč

Rychlovka ke kávě: bezlepkový drobenkový koláč s povidly a mákem

Ingredience:
250 g bezlepkové mouky,
90 g cukru,
100 g Tatra másla,
100 g mletého máku,
50 ml Olma mléka Selského ,
150 g povidel

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, másla a cukru vypracujte drobenku. Čtvercovou formu (cca 25×25 cm) vyložte pečicím papírem. ⅔ drobenky vsypte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
  2. Mák polijte mlékem, nechte 5 minut odstát a přimíchejte povidla. Drobenku ve formě potřete povidlovou směsí a posypte zbylou drobenkou.
  3. Pečte 45 minut, nechte vychladnout a nakrájejte.
Staročeský trdelník

V předvánočním čase se na náměstích velkých i malých měst rozsvítily nazdobené stromy, otevřely se stánky...

Staročeský trdelník
Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na m

Bezlepkový borůvkový moučník