Bliny

Bliny s paprikovou pomazánkou a s lososem

Tento recept využijete na silvestrovskou oslavu. Ať  už budete někoho hostit, nebo pokud potřebujete na oslavu něco přinést.

Ingredience:

na bliny:
85 g bezlepkové mouky,
lžička kypřícího prášku,
lžička hořčičného semínka,
sůl a pepř podle chuti,
150 ml polotučného mléka,
2 česká vejce,
olivový olej na smažení

na obložení:
špetka mleté uzené papriky,
stroužek česneku,
lžička rajčatového pyré,
lžička balzamikového octa,
lžička medu,
sůl a pepř na dochucení,
150 g Olma Tradičního pomazánkového,
lístky bazalky na ozdobu,
50 g uzeného lososa,
citronová šťáva,
citronové kousky na ozdobu,
2 lžičky citronové kůry

Postup:

  1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte sníh. V míse smíchejte zbytek ingrediencí na těsto a přidejte žloutky. Lehce zapracujte sníh.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a po ½lžících nanášejte postupně těsto a pečte z každé strany okolo dvou minut. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte pomazánkové s paprikou, prolisovaným česnekem, pyré, octem, medem, solí a pepřem a namažte pomazánkou polovinu blinů. Ozdobte lístky bazalky.
  4. Na druhou polovinu blinů naneste nakrájeného lososa, ozdobte kousek citronu a citronovou kůrou.
Malinový bezlepkový koláč s pudinkem

Pokud si užíváte léta, zajdete třeba do lesa na trochu malin, nebo je máte na zahradě, či si je koupíte, můžete si na sobotu up

Malinový bezlepkový koláč s pudinkem
Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma....

Bezlepkové Fish&chips