Rýžové (palcové) sušenky

Když budou ty Vánoce… Všude na vás kouká cukroví a člověk by si i dal, kdyby nebylo plné lepku. A přesně proto jsme vám připravili recept na palcové sušenky, kdy si s klidem budete moci nabídnout a myslet na to, jak se budete v lednu potit ve fitku 🙂

Ingredience:
1½ hrnku rýžové mouky,
½ hrnku cukru,
1 České podestýlkové vejce,
½ hrnku Tatra Tradičního českého másla,
lžička vanilkového extraktu,
¼ lžičky jedlé sody,
¼ lžičky kypřícího prášku,
špetka soli,
¼ hrnku jahodového džemu

Postup:

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Utřete jej s cukrem, přimíchejte vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek a sůl a vypracujte hladké těsto.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vyrobte zhruba 30gramové kuličky, které zploštěte palcem tak, že v nich vytvoříte důlek. Ten následně vyplňte džemem.
  3. Dejte péct na 10-12 minut a nechte vychladnout.
Jehněčí maso k Velikonocům patří

Křehké jehněčí maso k Velikonocům patří. Když je správně připraveno, tak u svátečního stolu nabízí jedlíkům...

Jehněčí maso k Velikonocům patří