palcové sušenky

Rýžové (palcové) sušenky

Když budou ty Vánoce… Všude na vás kouká cukroví a člověk by si i dal, kdyby nebylo plné lepku. A přesně proto jsme vám připravili recept na palcové sušenky, kdy si s klidem budete moci nabídnout a myslet na to, jak se budete v lednu potit ve fitku 🙂

Ingredience:
1½ hrnku rýžové mouky,
½ hrnku cukru,
1 České podestýlkové vejce,
½ hrnku Tatra Tradičního českého másla,
lžička vanilkového extraktu,
¼ lžičky jedlé sody,
¼ lžičky kypřícího prášku,
špetka soli,
¼ hrnku jahodového džemu

Postup:

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Utřete jej s cukrem, přimíchejte vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek a sůl a vypracujte hladké těsto.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vyrobte zhruba 30gramové kuličky, které zploštěte palcem tak, že v nich vytvoříte důlek. Ten následně vyplňte džemem.
  3. Dejte péct na 10-12 minut a nechte vychladnout.
Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Těstoviny z jednoho hrnce

Máte malý byt a nechce se vám špinit zbytečně moc nádobí? Potom je tento recept...

Těstoviny z jednoho hrnce