Bezlepkové špagety carbonara

Bezlepkové vaření: krémové bezlepkové špagety carbonara s houbami

Jsme fakt rádi, že se v dnešní době dají koupit bezlepkové těstoviny, protože milujeme špagety. A tak jsme si pro vás připravili recept na špagety carbonara s houbami. Zkuste si je připravit s námi!

Ingredience:
500 g bezlepkových špaget,
125 ml Tatra Smetany na vaření,
50 g strouhaného parmazánu + na posypání,
3 Česká vejce velikosti M,
3 stroužky česneku,
50 g Olma Olomouckého másla,
sůl a pepř na dochucení,
200 g slaniny,
200 g sušených hub

 Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu (nejlépe “al dente”) a slijte. Ponechte ve velkém hrnci.
  2. Vejce rozkvedlejte a smíchejte se smetanou a strouhaným parmazánem. Směs osolte a opepřete a nechte odležet.
  3. Houby namočte do vody, nechte projít varem, vařte 5 minut a slijte.
  4. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky, na sucho osmahněte a dejte stranou. Česnek prolisujte, na pánvi rozehřejte máslo a česnek orestujte. Přidejte slaninu a houby a přilijte smes s vejci, smetanou a parmazánem. Povařte 2 minuty a vlijte do špaget.
  5. Pořádně promíchejte, aby byly špagety zcela obalené a ihned podávejte. Každou porci posypte strouhaným parmazánem.
Jak na bezlepkový medovník

Pokud se zajdeme zahřát do kavárny ve městě nebo na horách sundáme lyže a objednáme si kávu, nezřídka nás lákají i na medovník.

Jak na bezlepkový medovník
Voňavé kuřecí medailonky

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou...

Voňavé kuřecí medailonky