Tunak

Tuňákový steak s pečenými parmazánovými brambory

Recept s rybami tu moc často nemíváme. Tuňákový steak v nás vyvolává vzpomínky na léto, na dovolenou a taky na grilování. No, na to si budeme muset ještě drobet počkat. A v mezičase se můžeme věnovat vaření.

Ingredience:
2 tuňákové steaky,
4 lžíce olivového oleje,
2 lžíce Olma Olomouckého másla,
šťáva z poloviny citronu,
sůl a pepř,
½ lžičky sušeného oregana,
½ lžičky sušeného tymiánu,
¼ lžičky sušené bazalky,
1 lžička sušeného česneku,
650 g zámeckých brambor (odrůda Grenaille),
4 lžíce strouhaného parmazánu,
citron nakrájený na kolečka,
hladkolistá petrželka na ozdobu

 Postup:

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Čtyři lžíce olivového oleje smíchejte s citronovou šťávou, ½ lžičkou soli, ¼ lžičkou pepře, sušeným oreganem, tymiánem, bazalkou a sušeným česnekem. Do marinády naložte steaky a nechte alespoň 15 minut odležet.
  2. Máslo rozpusťte, brambory omyjte a nakrájejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte máslem a dejte na 15 minut do trouby.
  3. Poté k bramborám přidejte steaky, poklaďte na ně citronová kolečka, brambory posypejte parmazánem a nechte péct 6 minut. Poté otočte maso a pečte dalších 6 minut a podávejte ozdobené hladkolistou petrželkou.
Rychlé bezlepkové bramborové noky

Bramborové noky jsou takové jídlo, které si můžeme uvařit v podstatě kdykoliv, hodí se k řadě pokrmů a příprava není vůbec slož

Rychlé bezlepkové bramborové noky
Jak na bezlepkový mazanec

Jak je možné upéct bezlepkového velikonočního beránka, jsme už napsali. Ale k svátkům jara patří v Čechách a na Moravě také neo

Jak na bezlepkový mazanec