masopustni koblihy

Blíží se masopust! Udělejte si bezlepkové koblihy

Sladkého mlsání nemáme nikdy dost! Dnes pro vás máme recept na masopustní bezlepkové koblihy.

Ingredience:

na těsto:
500 g bezlepkové mouky,
1 lžička xanthanové gumy,
1 balení čerstvého droždí,
250 ml vlažné vody,
2 Česká vejce velikosti L,
60 g cukru,
1 lžička vanilkového extraktu,
50 ml oleje,
špetka soli,
2 lžíce rumu,
1 lžička citronové kůry

na náplň:
jahodový džem

na ozdobu:
moučkový cukr

Postup:

  1. Smíchejte mouku, xanthanovou gumu a sůl. V menší misce rozdrobte droždí a smíchejte se lžící vlažné vody a lžící cukru. Nechte 5 minut odpočinout. Do směsi s moukou udělejte důlek a vlijte do něj droždí. Zapracujte, přidejte zbylou vlažnou vodu a cukr, vejce, vanilkový extrakt, olej, rum a citronovou kůru.
  2. Těsto nechte 15 minut na teplém místě kynout. Vyklopte jej na pracovní desku potřenou olejem (lehce si promastěte i ruce) a prohněťte.
  3. Těsto rozdělte na malé kuličky vážící cca 72 g. Z každého kousku vytvořte placku s důlkem uprostřed, do něj poklaďte trochu jahodového džemu a placku zabalte do kuličky a jemně stlačte. Nechte ještě cca 15 minut kynout.
  4. Rozpalte vyšší vrstvu oleje osmažte vykynuté koblihy (cca 2-3 minuty z každé strany). Osmažené koblihy nechte okapat od přebytečného oleje, nechte vychladnout a pocukrujte.
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?
Bezlepkové škvarkové pagáčky

Recepty na sladké jsme tu měli už mnohokrát, takže pro změnu si život trochu osolme. Což takhle bezlepkové škvarkové pagáčky? N

Bezlepkové škvarkové pagáčky
Koláč s jablky a pudinkem

Pokud nemáme nadváhu, tak moučníků není nikdy dost:-), zvláště, když jsme si my trochu starší ty bezlepkové dříve nemohli moc

Koláč s jablky a pudinkem