kureci v horcicne omacce

Kuřecí v hořčičné omáčce s rýží a brokolicí

Jde o skvělý předjarní recept, kterým doplníte sílu i vitamíny. Brokolice je navíc bohatým zdrojaem vlákniny. Inu, zkuste si s námi tohle kuřecí připravit a uvidíte sami, že si tento recept zamilujete.

Ingredience:
500 g Vodňanské kuře Kuřecí prsní řízek,
2 lžičky dijonské hořčice,
1 lžíce hrubozrnné hořčice,
2 lžíce Olma Olomouckého másla,
1 lžíce bezlepkové mouky,
100 ml Smetany Tatra Professional 12 %,
300 ml kuřecího vývaru,
250 g rýže basmati,
350 g brokolice

 Postup:

  1. Kuřecí nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete a orestujte na 2 lžících másla. Přilijte vývar, přiklopte a nechte dusit do měkka.
  2. V menší misce rozmíchejte bezlepkovou mouku s troškou vody, přilijte smetanu, přidejte dijonskou a hrubozrnnou hořčici a pořádně rozmíchejte. Směs přidejte k změklému masu, promíchejte a vařte do zhoustnutí.
  3. Rýži uvařte podle návodu. Brokolici omyjte a rozeberte na menší růžičky. Ty povařte v osolené vroucí vodě cca 3 minuty, vodu slijte a ihned přelijte studenou vodou. Po minutě slijte, osolte a spolu s rýží a masem podávejte.
12 bezlepkových novinek Vitacelia

Společnost PENAM uvádí na trh 12 nových druhů bezlepkového pečiva pod značkou Vitacelia. Mezi produkty...

12 bezlepkových novinek Vitacelia
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků