kureci v horcicne omacce

Kuřecí v hořčičné omáčce s rýží a brokolicí

Jde o skvělý předjarní recept, kterým doplníte sílu i vitamíny. Brokolice je navíc bohatým zdrojaem vlákniny. Inu, zkuste si s námi tohle kuřecí připravit a uvidíte sami, že si tento recept zamilujete.

Ingredience:
500 g Vodňanské kuře Kuřecí prsní řízek,
2 lžičky dijonské hořčice,
1 lžíce hrubozrnné hořčice,
2 lžíce Olma Olomouckého másla,
1 lžíce bezlepkové mouky,
100 ml Smetany Tatra Professional 12 %,
300 ml kuřecího vývaru,
250 g rýže basmati,
350 g brokolice

 Postup:

  1. Kuřecí nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete a orestujte na 2 lžících másla. Přilijte vývar, přiklopte a nechte dusit do měkka.
  2. V menší misce rozmíchejte bezlepkovou mouku s troškou vody, přilijte smetanu, přidejte dijonskou a hrubozrnnou hořčici a pořádně rozmíchejte. Směs přidejte k změklému masu, promíchejte a vařte do zhoustnutí.
  3. Rýži uvařte podle návodu. Brokolici omyjte a rozeberte na menší růžičky. Ty povařte v osolené vroucí vodě cca 3 minuty, vodu slijte a ihned přelijte studenou vodou. Po minutě slijte, osolte a spolu s rýží a masem podávejte.
Bezlepkové perníčky

Je to klasika, že ano. U nás v redakci perníčky vždycky tak jako nenápadně mizí...

Bezlepkové perníčky