Dezert pro tento týden: jahodovo šlehačkové piškoty

Už dopředu víme, že Vám tento recept zachutná, protože v sobě kombinuje slasti v podobě jahodového džemu a šlehačky. To u nás v redakci vyvolává doslova Pavlovův reflex. No, vyzkoušejte si ty piškoty připravit sami. Vše najdete ve videoreceptu 😉

Ingredience:
2 kusy Českých vajec CZ (bílky a žloutky zvlášť),
75 g bezlepkové mouky,
25 g kukuřičné mouky,
100 g cukru,
2 lžičky vanilkového extraktu,
200 ml Tatra Smetany ke šlehání,
moučkový cukr,
jahodový džem

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. K bílkům přidejte lžičku vanilkového extraktu a cukr a vymíchejte šlehačem do hustého sněhu. Přidejte žloutky a promixujte. Sítem prosejte bezlepkovou a kukuřičnou mouku a jemně zamíchejte.
  2. Plech vyložte pečicím papírem, pocukrujte moučkovým cukrem a lžičkou rozdělte těsto na jednotlivé piškoty. Dejte péct na cca 5 minut a nechte vychladnout.
  3. Vychlazenou smetanu vlijte do vyšší nádoby, přilijte lžičku vanilkového extraktu a vymíchejte šlehačku. Tu přendejte do zdobičky.
  4. Piškoty spárujte do zrhuba stejných dvojic. Jednu stranu potřete jahodovým džemem, zdobičkou na ni navrstvěte šlehačku a přiložte na ni druhý piškot. A pocukrujte moučkovým cukrem

 

Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?
Arancini jsou pozdravem z jihu

Že neuhádnete, kde je v posledních dnech prakticky stejné počasí jako u nás? Tedy slunečno...

Arancini jsou pozdravem z jihu
Dýně s masovo-zeleninovou směsí

Nikdy dřív se dýně v české kuchyni nevyužívala tolik, jako je tomu v posledních letech. Na našich...

Dýně s masovo-zeleninovou směsí
Ostružinový bezlepkový koláč

Léto pomalu končí, ale ostružiny ještě v lese a mezích najdeme, pokud ne, tak určitě budou někde v obchodě. Tak proč si nedat o

Ostružinový bezlepkový koláč