jarni kure

Jarní kuře s tříbarevnou mrkví a hráškem

Žádná „inženýrka tříbarevná“, nýbrž tříbarevná mrkev a k tomu svěží jarní recept na Zlaté kuře 🙂

Ingredience:

1 Zlaté kuře

6 stroužků česneku

sůl a pepř

2 fialové mrkve

2 oranžové mrkve

2 žluté mrkve

hrnek mraženého hrášku

½ lžičky pepře

1 žlutá cibule

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce Tatra Farmářského másla

hrst čerstvé petrželky

2 lžíce nasekané pažitky

1 snítka tymiánu

1 snítka rozmarýnu

olivový olej

2 celé citrony

2 lžíce citronové šťávy

 

 

Postup:

  1. Stroužky česneku oloupejte, 2 stroužky prolisujte, smíchejte s máslem a osolte. Kuře opláchněte, osušte a pod kůži na prsa rozprostřete máslo s česnekem. Dovnitř kuřete dejte rozmarýn, tymián a jeden na čtvrtiny nakrájený citron. Celé kuře pomažte olivovým olejem a posolte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrášek nechte rozmrznout při pokojové teplotě.
  3. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Druhý citron nakrájejte na čtvrtiny, spolu se zbylými stroužky česneku smíchejte se zeleninou a dejte do pekáčku. Pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete, posypejte pažitkou a na zeleninu položte prsíčky nahoru připravené kuře.
  4. Dejte do trouby na 20 minut, poté kuře obraťte, potřete výpekem, k zelenině přisypte hrášek a pečte dalších 20 minut. Pak opět obraťte a pečte dozlatova (cca 15-20 minut).

Posypejte čerstvou petrželkou a podávejte.

Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky