Dvoubarevny nepeceny kolac

Dvoubarevný nepečený koláč

Tenhle koláč by zvládla připravit i Dáša Říhová ze seriálu Most 🙂 Nemusí se totiž péct. Tak ho zkuste!

Ingredience:

Na korpus:
100 g pekanových ořechů,
60 g datlí,
2 lžíce kakaa na vaření,
2 lžíce strouhaného kokosu,
1 lžička vody,
špetka soli

Na vanilkovou náplň:
280 g kešu ořechů (namočených 4-6 hodin ve vodě, ideálně přes noc),
120 g medu,
100 g Olma Selského másla,
1 lžíce vanilkového extraktu,
4 lžíce citronové šťávy

Na ovocnou náplň:
75 g mražených ostružin,
75 g mražených borůvek

Na ozdobu:
hrst čerstvých ostružin,
hrst čerstvých borůvek,
100 g hořké čokolády

Postup:

  1. Ingredience na korpus dejte do kuchyňského robota a rozmixujte. Hutnou směsí pak vyplňte dno formy na dort (o průměru 18 cm). Dejte do lednice.
  2. Připravte si vanilkovou náplň. Všechny ingredience včetně předem namočených kešu rozmixujte dohladka.
  3. V další misce rozmixujte dohladka mražené ovoce. Obě náplně si připravte a střídavě po lžíci vlévejte do středu na korpus. Vznikne vám tak zebrovaná náplň. Koláč dejte na 2 hodiny do mrazáku a vyndejte 15 minut před servírováním.
  4. Čokoládu na ozdobu rozehřejte ve vodní lázni a naplňte jí zdobící pytlík. Připravte si sklenici s ledovou vodou a po částech čokoládu mačkejte krouživými tahy do sklenice. Následně ztuhlé kousky vyndejte na talíř.
  5. Dort ozdobte čerstvým ovocem a připravenými čokoládovými kousky.
Meruňková zmrzlina s mátou

Jak si ještě dosyta užít meruňkovou sezonu :-). Meruňková tvarohová zmrzlina Příprava: 15 minut +...

Meruňková zmrzlina s mátou