palacinky

Prvomájová snídaně pro zamilované: citrónovo makové palačinky

Chcete svoji drahou polovičku zítra překvapit sladkou bezlepkovou snídaní? Pokud ano, nechte se inspirovat našimi citrónovo makovými palačinkami (nebo možná lívanečky).

Ingredience:
na těsto:
2 hrnky bezlepkové mouky,
1 lžička xanthanové gumy,
¼ hrnku krystalového cukru,
2 lžičky kypřícího prášku,
½ lžičky jedlé sody,
špetka soli,
2 lžíce máku,
1 hrnek Bio Olma Bílý jogurt,
2 Česká vejce velikosti L,
¼ hrnku rozpuštěného Tatra Másla,
1 hrnek Bio Olma Mléka,
1 lžíce citronové kůry,
3 lžíce citronové šťávy,
1 lžička vanilkového extraktu,
olej na smažení

na polevu:
2 lžíce medu,
2 lžíce arašídového másla,
1 lžíce citronové šťávy

na ozdobu:
hrst nakrájených jahod,
nakrájený citron

 

Postup:

  1. Ve vyšší nádobě smíchejte suché ingredience na těsto. Přilijte mléko, přidejte jogurt a vejce a promíchejte. Vmíchejte citronovou šťávu, kůru a vanillkový extrakt a na závěr přidejte máslo. Vymíchejte hladké těsto.
  2. Na rozpálenou pánev s olejem vlijte malou naběračku směsi (můžete použít silikonovou formu na malé palačinky) a z každé strany smažte dozlatova. Postupně tak zpracujte celé těsto.
  3. Na polevu smíchejte med (pokud je tuhý, rozpusťte jej ve vodní lázni) s arašídovým máslem a citronovou šťávou.
  4. Hotové palačinky potřete tenkou vrstvou polevy a ozdobte jahodami a citronem.
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?
Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku

Což takhle čokoládové brownies? Navíc s kaštanovou příchutí. Kaštanové pyré je sice spíše domovem maďarské nebo francouzské kuc

Kaštanovo-čokoládové brownie bez lepku
Bezlepková nádivka

Nádivka k Velikonocům zkrátka patří. A my, celiatici, si ji nemusíme odpírat! Pojďte si ji...

Bezlepková nádivka