tomatove rizoto

Krémové rajčatové rizoto

Na dnešek máme připraven vynikající recept na rizoto. Nemusíte se bát – nejde o žádné české kombo „rýže-mražená zelenina“! Zkuste ho, je to delikatesa 🙂

Ingredience:
150 g rýže arborio,
1 střední cibule,
4 stroužky česneku,
2 lžíce olivového oleje,
80 ml bílého vína,
50 ml Olma Bio mléka,
150 ml zeleninového vývaru,
250 g rajčatového pyré,
hrst sušených rajčat,
sůl a pepř,
hrst čerstvé bazalky,
lžička sušeného oregana,
150 g cherry rajčátek,
strouhaný parmezán

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Ve větším kastrolu rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět česnek a cibuli. Přidejte rýži arborio, promíchejte a minutu restujte.
  2. Poté promíchejte s vínem a povařte 2-3 minuty. Snižte teplotu a přidejte polovinu pyré a polovinu zeleninového vývaru. Vařte 12-15 minut a postupně přilévejte zbylý vývar a pyré tak, aby se rizoto nepřipalovalo, ale ani nebylo příliš vodové.
  3. Nakonec přidejte nakrájená sušená rajčata a mléko. Promíchejte směs a krátce povařte.
  4. Přimíchejte oregano, osolte a opepřete. Podávejte s nakrájenými cherry rajčátky, posypané parmazánem a ozdobené lístky bazalky.
Rychlé bezlepkové bramborové noky

Bramborové noky jsou takové jídlo, které si můžeme uvařit v podstatě kdykoliv, hodí se k řadě pokrmů a příprava není vůbec slož

Rychlé bezlepkové bramborové noky