tartaletky

Malinové tartaletky

Pokud jste zapomněli na včerejší Den matek, tak můžete vaši maminku potěšit třeba dnes nebo i během dalšího víkendu formou malinových tartaletek. Samozřejmě bez lepku :).

Ingradience
na těsto:
1 ¼ hrnku bezlepkové mouky,
1 lžička xanthanové gumy,
1/3 hrnku krupicového cukru,
špetka soli,
½ hrnku nakrájeného másla,
1 České vejce velikosti L,
4-5 formiček na tartletky

na vanilkový pudink:
1/3  hrnku krupicového cukru,
2 lžíce kukuřičného škrobu,
4 vaječné žloutky z Českých vajec velikosti M,
2 lžičky vanilkového extraktu,
1 1/3 hrnku Tatra Mléka 3,5 %

na ozdobu:
2-3 hrsti malin,
moučkový cukr

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Smíchejte mouku, cukr a sůl a rozmixujte dohladka. Do směsi vmíchejte vejce a máslo a vypracujte těsto. Těsto vmačkejte do formiček a dno propíchejte několikrát vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Dejte formičky do trouby a pečte dozlatova 12-15 minut. Nechte vychladnout.
  3. Připravte si pudink. V menším kastrolku na středním ohni smíchejte mléko s vanilkou a nechte projít varem. Poté plamen stáhněte, vmíchejte do směsi vaječné žloutky, cukr a škrob a míchejte do zhoustnutí. Přiklopte a nechte vychladnout.
  4. Opatrně vyndejte korpus tartletek z formiček. Naplňte vanilkovým pudinkem, ozdobte malinami a posypte moučkovým cukrem.
Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka
Hovězí roláda plněná slaninou

Pro 5 osob: 1 hovězí roláda plněná slaninou 3 lžíce rostlinného oleje voda na podlévání...

Hovězí roláda plněná slaninou