zebra

Vepřová žebra na (bezlepkovém) pivu

Jaro předstírá, že tu není, ale my máme gril už pěkně rozpálený! Takže tohle je tip na víkendové posezení s přáteli.

Ingredience:

na žebra:

2 kg vepřových žeber (CZ15.cz),
375 ml tmavého piva bez lepku,
snítka čerstvého tymiánu,
snítka čerstvého oregána,
snítka čerstvé majoránky

na barbecue omáčku:

200 g kečupu,
50 ml jablečného octu,
40 g třtinového cukru,
150 ml tmavého piva bez lepku,
1 lžička sušeného česneku,
sůl a pepř,
špetka mletého nového koření,
2 lžíce Worcestrové omáčky

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Žebra dejte do hlubší nádoby vhodné do trouby. Polijte je černým pivem, dolijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a posypte bylinkami. Pečte je v troubě zhruba 2 hodiny.
  2. Ingredience na omáčku smíchejte v menším kastrůlku, nechte projít varem, poté vařte zhruba 15-20 minut, dokud směs nezhoustne.
  3. Barbecue omáčkou potřete osušená žebra, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 240 °C (v polovině doby žebra otočte).
  4. Zbylou barbecue omáčku nařeďte trochou výpeku z žeber a lehce povařte a podávejte s opečenými žebry a pivem.
Bezlepkové perníčky

Je to klasika, že ano. U nás v redakci perníčky vždycky tak jako nenápadně mizí...

Bezlepkové perníčky
Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky
Pohanková kaše

pro 2 osoby: 1 šálek loupané pohanky (100 g) 1,5 šálku mléka špetka soli 1...

Pohanková kaše
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou