bezlepkova pizza se sunkou

Také vaše děti milují pizzu? Jasně, nesmí se to s ní přehánět, ale jako odměna za vysvědčení tahle jižandksá pochoutka poslouží naprosto skvěle. Připravte si ji s námi jednoduše díky videoreceptu.

 

Co budete potřebovat? Kromě doporučených ingrediencí od naší kuchařky můžete na pizzu přihodit vlastně vše, co na ní milujete. Jen dávejte pozor, aby byly ingredience skutečně bez lepku.

na těsto:
2 hrnky rýžové mouky
1 hrnek tapiokové mouky
¾ lžičky xanthanové gumy
1lžička soli
½ lžičky kypřícího prášku
1 lžíce sušeného droždí
3 lžíce krystalového cukru
1 ¼ hrnku teplé (ne vroucí!) vody
1 lžíce olivového oleje

na obložení:
300 g rajčatového pyré
½ červené cibule
100 g mozzarelly
120 g cherry rajčat
150 g poctivá šunka od kosti
hrst černých oliv
1 ½ lžičky sušeného oregana
hrst rukoly

Postup:
1.    Troubu předehřejte na 175 °C. V menší misce smíchejte  ¾ hrnku teplé vody se sušeným droždím a lžící cukru, promíchejte a nechte 10 minut odpočívat.
2.    Mezitím ve větší míse smíchejte rýžovou a tapiokovou mouku, xanthanovou gumu, kypřící prášek, zbylé 2 lžíce cukru a promíchejte. Uprostřed směsi vytvořte důlek, vlijte do něj směs s droždím, olej a zbylou teplou vodu (½ hrnku). Vypracujte těsto.
3.    Vyklopte jej na nepřilnavý plech na pizzu, posypte trochou rýžové mouky a pomocí rukou vytvořte placku.
4.    Pizza placku dejte na 25-30 minut do trouby, poté zvyšte teplotu trouby na 220 °C. Poté pomažte placku rajčatovým pyré, obložte šunkou, nakrájenou mozzarellou a rajčaty, černými olivami a na kolečka nakrájenou cibulí. Posypte sušeným oreganem a dejte na 10 minut do trouby.
5.    Posypejte rukolou a ihned nakrájejte.

 

Bezlepkové švestkové knedlíky

Na sezónu švestek se těšíme vlastně celý rok. Hlavně kvůli knedlíkům, protože ty švestkové jsou...

Bezlepkové švestkové knedlíky
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou
Limetkový cheesecake

Kdo si dá „číský dort“ neboli chese-kake? Tento zákusek je legendou českého gatrokutilství, ale my...

Limetkový cheesecake