hovezi casserole

Bezlepkový nášup: hovězí casserole s batáty a feta sýrem

Máme rádi zapékaná jídla. Ta sýrová horní vrstvička je prostě super 🙂 Pokud casserole neznáte, tak ho s námi vyzkoušejte.

Ingredience:
3 větší batáty,
1 střední cibule,
2 stroužky česneku,
500 g mletého hovězího,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžíce rajčatového protlaku,
lžíce sušeného oregana,
250 g sýru feta,
100 ml Tatra Polotučné mléka,
1 České vejce vel. M,
120 g strouhané mozzarelly,
1 lžíce oleje,
hrst lístků čerstvé bazalky

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Větší zapékací mísu vymažte olejem.
  2. Maso smíchejte s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, oreganem a rajčatovým protlakem.
  3. Do první vrstvy vyskládejte jeden batát, na něj navrstvěte polovinu masové směsi a třetinu sýru feta. Posypte polovinu nadrobno nakrájené cibule. Opět vyskládejte kolečka dalšího batátu, na něj vyskládejte druhou polovinu masa, posypte druhou třetinou sýru feta a zbylou cibulí. Vyskládejte zbylá kolečka batátů a posypte zbylým sýrem feta.
  4. V misce smíchejte mléko s vejcem a prolijte jím casserole. Nakonec posypte mozzarelou a dejte péct do trouby na 40-45 minut. Pokud se začne horní vrstva připalovat, překryjte pekáček alobalem.
  5. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.
Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si al

Jak na bezlepkové halušky
Rychlá domácí paštika na 3 způsoby

Existuje mnoho receptů na domácí paštiky a každý milovník kulinárního umění by tuto lahůdku určitě...

Rychlá domácí paštika na 3 způsoby
Dýně s masovo-zeleninovou směsí

Nikdy dřív se dýně v české kuchyni nevyužívala tolik, jako je tomu v posledních letech. Na našich...

Dýně s masovo-zeleninovou směsí